Gemeente Coevorden

Adres gemeente coevorden: postbus 2 7740 AA Coevorden Tel (0524) 59 85 98 Fax (0524) 59 85 55 info@coevorden.nl

Onderwijsontmoetingsdag

Bijna 200 leraren, directeuren en personeel van het openbaar primair onderwijs van de gemeente Coevorden komen morgen voor het zevende achtereenvolgende jaar bijeen tijdens de onderwijsontmoetingsdag. De ontmoeting vindt dit jaar plaats in het onderzoekscentrum van de Stichting Astronomisch Onderzoek Nederland (ASTRON).

In samenwerking met het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Staatsbosbeheer organiseert ASTRON een aantal bijzondere activiteiten. Voor deze activiteiten is een speciale gids samengesteld `De ontdekking van...'. Normaliter is de radiosterrenwacht van ASTRON voor publiek gesloten en is het bedienen van een radiotelescoop of schat zoeken met behulp van GPS op dit unieke terrein niet mogelijk. Tijdens de onderwijsontmoetingsdag is het wel mogelijk.

De Sterrenwacht van ASTRON, het natuurgebied van Staatsbosbeheer en het voormalig kamp Westerbork en het Herinneringcentrum herbergen onnoemlijk veel informatie, die zeer waardevol kan zijn voor het basisonderwijs. Precies 60 jaar na dato zullen alle medewerkers uit het Coevorder primaire onderwijs ook stil staan bij de bevrijding van Kamp Westerbork.

Het samenwerkingsverband richt zich ook op het gebied van de boswachterij Hooghalen, waarin natuur- en milieueducatie, geschiedenis, aardrijkskunde, geestelijke stromingen en wetenschap op een relatief klein terrein verenigd zijn.

Gedachte achter alle activiteiten is dat leraren de opgedane praktijkervaringen kunnen betrekken bij het lesgeven in de klas.