Gemeente Hengelo

De Europese grondwet
Tot en met 23 april collecteert Nationaal Fonds Sport Gehandicapten. Van 24 tot en met 30 april collecteert de Nederlandse Hartstichting. Inhaalslag "Veilig Spelen"
Wijk Noord
Het speelbestand van Hengelo wordt wijk voor wijk aangepast aan de heersende Europese- en landelijke veiligheidseisen. Wijk Noord is nu aan de beurt. Belanghebbenden en geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst, om kennis te nemen van het Voorlopig Ontwerp (VO) in de wijk Noord. Dit is het gemeentelijke voorstel voor de verdeling en de grootte van de speelplekken. Het gaat er dan om dat in overleg met de wijkbewoners wordt bepaald welke bestaande speelplekken gehandhaafd blijven en of deze speelplekken kleiner of groter worden.

Inloop

U bent op woensdagmiddag 20 april van 15.30 tot 17.00 uur van harte welkom in de Rooms Katholieke St Janschool aan de Oude Postweg 55 (1e verdieping).
Inzamelen klein chemisch afval
Hengelose Es

Winnend ontwerp kunstbank

Bewoners van de Hengelose Es hebben hun stem uitgebracht voor de kunstbank. U kunt vanaf vrijdag 22 april op de volgende plekken zien welke bank de meeste stemmen heeft gekregen:


- In de C-1000 Boddeman

- Op het publicatiebord hoek Leefsmastraat / Uitslagsweg, de plek waar de bank komt te staan

- op deze site en www.hengelose-es.nl
Hart van Zuid
Informatieavond 27 april
Voordat alle plannen voor het Hart van Zuid gerealiseerd kunnen worden, dient een aantal wettelijke planologische procedures te worden doorlopen. Soms leest u er wellicht kort iets over in de krant. Maar wat is nu eigenlijk een artikel 19 procedure? En wat zijn mijn rechten als burger als ik mijn mening kenbaar wil maken? Bij wie moet ik dan zijn? Hoeveel tijd heb ik daarvoor? En waar zijn die procedures allemaal voor nodig? Op deze onderwerpen wordt ingegaan op een speciale informatieavond op 27 april in het informatiecentrum Hart van Zuid aan het Industrieplein nummer 3, recht tegenover het station. Vooraf aanmelden is niet nodig, u bent van harte welkom. De avond start om 19.30 uur en eindigt uiterlijk om 21.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.hartvanzuid.nl.
Geld terug van de belasting
Voor mensen met een uitkering
Mensen met een uitkering kunnen geld van de belastingdienst terugkrijgen. De ziektekosten (waaronder ziekenfondspremie en nominale premie) zijn de laatste jaren zo gestegen dat mensen met een uitkering nu recht kunnen hebben op belastingteruggaaf. Dit blijkt uit berekeningen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD).
Ook met een bijstandsuitkering kunt u voor een teruggave in aanmerking komen. U kunt via het invullen van een belastingformulier ziektekosten opvoeren als aftrekpost "buitengewone lasten". Voor alleenstaanden in de bijstand levert dit over het jaar 2004 een belastingteruggave van ( 40,- op en voor echtparen kan het al snel oplopen tot ( 200,-. Dit bedrag wordt vervolgens niet van de uitkering afgetrokken, het is dus echt extra.
Aftrekposten
Net als ieder ander mag een bijstandsgerechtigde alleen het bedrag aan ziektekosten dat boven een inkomensafhankelijke drempel uitkomt als aftrekpost opvoeren. De volgende bedragen kunt u als aftrekpost opgeven:

* de procentuele ziekenfondspremie, die al van de bijstandsuitkering worden ingehouden

* (dit staat op de jaaropgave);

* de nominale ziekenfondspremie, die u zelf betaalt;
* uw premie voor de aanvullende ziekenfondsverzekering;
* het standaardbedrag voor de huisapotheek van ? 23,- per persoon per jaar.
Aanvragen
U moet de teruggave zelf bij de belastingdienst aanvragen. Dit kan via voor meer informatie op www.belastingdienst.nl onder "tegemoetkoming buitengewone lasten".
Hulp bij het invullen
Bij het invullen van uw belastingformulier kunt u hulp krijgen van:
- Belastingdienst

- HinT, Hazenweg 121, tel. (074) 245 99 55. Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 11.00 uur. U kunt ook gebruik maken van het inloopspreekuur op werkdagen van 9.00 tot 11.00 uur.
- Bureau Reken Maar, tel. (074) 2503331.
Werk aan de weg
Wegtersweg
Deze week is begonnen met het plaatsen van 2 bushokjes aan de Wegtersweg ter hoogte van nr.1. Bij de plaatsing wordt 1 rijstrook afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt over de andere rijstrook omgeleid. Er wordt begonnen met het afsluiten van de rijstrook stad in. De werkzaamheden duren ongeveer 4 weken. Het verkeer kan tijdens deze werkzaamheden hinder en vertraging ondervinden.

Spoorwegovergangen afgesloten

In verband met werkzaamheden aan het spoor worden onderstaande overwegen afgesloten voor het verkeer:

* Kuipersdijk vanaf zaterdag 23 april 24.00 uur tot en met maandag 25 april 07.00 uur, een omleiding wordt met borden aangegeven.
* Pruisische Veldweg vanaf zaterdag 23 april 24.00 uur tot en met dinsdag 26 april 07.00 uur.

* Beldersweg vanaf zaterdag 23 april 24.00 uur tot en met vrijdag 29 april

* Kettingbrugweg vanaf zaterdag 23 april 24.00 uur tot en met vrijdag 29 april

De Europese grondwet

Nationaal referendum op 1 juni 2005

Op woensdag 1 juni 2005 wordt in Nederland een raadplegend referendum gehouden over de Europese grondwet. Het is een verdrag waarin de basisbeginselen zijn vastgelegd van de Europese samenwerking. Dit is het eerste referendum op nationaal niveau dat in Nederland wordt georganiseerd.

Burgers die gaan stemmen moeten de volgende vraag beantwoorden: Bent u voor of tegen instemming door Nederland met het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa? De kiezer kan zich voor of tegen dit verdrag uitspreken of een blanco stem uitbrengen.

Het referendum is een initiatief van de Tweede Kamer. De uitslag van het referendum is een advies aan het parlement. Uiteindelijk houdt het parlement het laatste woord over instemming met de Europese grondwet door Nederland.

De Europese grondwet is een belangrijk onderwerp. Deze wet gaat over de toekomst van Europa en van Nederland. Dus ook over uw toekomst. Hoe meer mensen gaan stemmen, hoe meer het advies van de Nederlandse bevolking aan het parlement aan kracht wint. Uw stem telt! In de week van 9 mei ontvangt u naar alle waarschijnlijkheid de oproepingskaart van de gemeente.

Meer informatie

Op 23 april a.s. wordt een samenvatting van de Europese grondwet huis aan huis verspreid. Ook kunt u de Grondwet krant, met daarin de volledige tekst van de Europese grondwet, ophalen in de Gemeentewinkel en de bibliotheek. Meer informatie over de grondwet en het referendum is te vinden op www.grondweteu.nl en
www.referendumeuropesegrondwet.nl.

Kunt u zelf niet stemmen, of wilt u in een ander stemdistrict stemmen? Hieronder leest u hoe u dit kunt regelen.

Stemmen bij volmacht

Als u zelf niet uw stem kunt uitbrengen op 1 juni a.s. kunt u op twee manieren iemand anders hiertoe machtigen. Via een schriftelijk verzoek of via de zogenoemde onderhandse procedure.

Schriftelijk verzoek

Het schriftelijke verzoek dient uiterlijk 18 mei 2005 ontvangen te zijn. Hiervoor dient u gebruik te maken van een formulier, dat u kunt aanvragen bij de afdeling Burgerzaken of kunt op deze site downloaden via het digitale loket. Het ingevulde en ondertekende formulier zendt u vervolgens met uw oproepingskaart aan de gemeente Hengelo, afdeling Burgerzaken, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Onderhandse procedure

Voor de onderhandse procedure moeten de volmachtgever en de gemachtigde de achterkant van de oproepingskaart invullen en ondertekenen. De gemachtigde kan dan met de oproepingskaart gaan stemmen. Hieraan zijn twee voorwaarden verbonden:


- De gemachtigde moet een kiezer zijn uit hetzelfde stemdistrict als de volmachtgever. De stemdistricten kunt u op de oproepingskaarten met elkaar vergelijken en zijn ook op het gemeentehuis bekend.


- De gemachtigde moet tegelijk voor zichzelf en voor de volmachtgever gaan stemmen.

Het voordeel van de onderhandse procedure is dat het niet uitmaakt wanneer u iemand machtigt. Dit kan zelfs op de dag van de stemming nog geregeld worden. Men mag voor maximaal twee personen bij volmacht een stem uitbrengen. Een eenmaal gegeven volmacht kunt u niet meer intrekken.

Stemmen waar u maar wilt (kiezerspas)

Wanneer u in een ander stemdistrict wilt stemmen dan waar u als kiezer geregistreerd staat, dan kunt u dit op 2 manieren regelen. In beide gevallen dient u te wachten totdat u uw oproepingskaart heeft ontvangen.

Schriftelijk verzoek

U dient hiervoor een formulier in te vullen en te ondertekenen. Het formulier kunt u aanvragen bij de afdeling Burgerzaken of via internet downloaden op deze site via het digitale loket.

Het ingevulde en ondertekende formulier zendt u vervolgens voor 18 mei 2005 met uw oproepingskaart aan de gemeente Hengelo, afdeling Burgerzaken, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

U krijgt van ons dan een kiezerspas, waarmee u in elk willekeurig stemdistrict binnen Nederland kunt stemmen.

Mondeling verzoek

U dient hiervoor in persoon te verschijnen bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Hengelo. Uw oproepingskaart wordt dan omgezet in een kiezerspas. Dit verzoek kunt u tot uiterlijk 27 mei 2005 doen.

Expositie Kansentraject

Opening Activiteitencentrum Bij de Toren

In de week van maandag 25 april tot en met zondag 1 mei vindt de officiële opening van het nieuwe Activiteitencentrum Bij de Toren plaats. Het Activiteitencentrum is een samenwerkingsverband tussen TACTUS, Mediant en Humanitas Onder Dak Twente en bevindt zich aan Bij de Toren 1, achter het Stadhuis in Hengelo. Het centrum biedt dagopvang en activiteiten aan Hengeloërs die dak- of thuisloos of verslaafd zijn.

Expositie

Ter gelegenheid van deze opening is er vanaf maandag 25 april tot en met vrijdag 29 april een expositie te bekijken op de vide in het Stadhuis. De expositie bestaat uit materialen en gebruiksvoorwerpen die gemaakt zijn door deelnemers aan het Kansentraject. Het Kansentraject is een dagbestedingsmogelijkheid in het Activiteitencentrum. De deelnemers verrichten activiteiten, gericht op vrijwilligerswerk of werk in een reguliere baan en proberen op deze manier een bijdrage te leveren aan de samenleving.

De expositie laat zien wat er allemaal te maken is van oude gebruiksvoorwerpen. Ook is er letterlijk materiaal van de straat geplukt en omgetoverd tot iets nieuws.

De expositie is met veel enthousiasme verzorgd door de deelnemers van het Kansentraject.

U wordt van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij deze expositie.

Digitale fotowedstrijd

In het kader van 60 jaar bevrijding organiseert Firedepart een digitale fotowedstrijd. De inwoners van de gemeente Hengelo worden opgeroepen om een (bewerkte) digitale foto in te zenden volgens het landelijke thema "Vrijheid delen is de kunst". De inzendingen kunnen voor 1 mei op cd-rom worden ingeleverd bij de receptie van het stadhuis.
Raadscommissies
De meest actuele agenda's van de raadscommissies vindt u hier. Ruimte en Wonen
De commissie vergadert op donderdag 21 april 2005 om 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Het vervolg van de vergadering vindt plaats op dinsdag 26 april 2005 in kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda voor 21 april 2005 staan onder meer:

- Toepassing vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lid 1 WRO t.b.v. het plan voor de bouw van het ROC aan de Lansinkesweg
- Haalbaarheid van een warmtenet in Hart van Zuid
- Vaststelling bestemmingsplan Wilderinkshoek
- Voorontwerp bestemmingsplan Beckum

- Afwijzen verzoek om vrijstelling ex art. 19 lid 1 WRO (Lemerijweg 25)

- Notitie ruimtelijk afwegingskader voor seksinrichtingen Agenda 26 april 2005:

- Stadspark Weusthag

- Notitie Woningbouwlocaties 2005-2010

- Benoeming van de welstandscommissieleden, verruiming van het mandaat van de rayonarchitect en ondertekening van de
dienstverleningovereenkomst

- Presentatie visie stadsrand Hengelo Noord-Borne Bestuurszaken
De commissie vergadert op 25 april 2005 om 19.00 uur op het districtsbureau van de politie aan de Willemstraat 74 te Hengelo. Op de agenda staan onder meer:

* Regionale samenwerking (Regio Twente, Netwerkstad, Bestuurlijke taskforce, incl. toekomst vliegveld Twente)
* Lange termijn agenda

* Aanpassing coffeeshopbeleid (na zienswijzeprocedure)
* Evaluatie horecaconvenant

* Rapportage 1e fase evaluatie interactief werken en onderzoeksopzet 2e fase

* Notitie subsidierelaties in het duale bestel
* Wijziging verordening op de raadscommissies

Leefbaarheid en Jeugd

In verband met het ontbreken van agendapunten komt de commissie gepland op 26 april te vervallen.

Werken en Zorg
De commissie vergadert op 27 april 2005 om 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Lange Termijn Agenda

* Plan van aanpak minderhedennota, inclusief uitkomsten integratiedebat

* Beleidsnotitie emancipatie

* Nota Gezondheidsbeleid 2005-2008 "Een gezonde stad" Middelen en Economie
De commissie vergadert op 28 april 2005, om 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Onderzoeksrapportage KPMG rapport "Transparantie tot op de bodem"
* DIV-programma 2005-2007

* Financiële lasten aanstelling adjunct-griffier
* Aanbieding eindrapport project Digitale trapvelden
* Actualisatie Lange Termijn Agenda
Voorgenomen beleid
Actualisatie artikel 19 lid 3 WRO
Op 3 april 2000 is de gewijzigde Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) in werking getreden. Een van de belangrijkste wijzigingen betrof de toevoeging van artikel 19 lid 3, dat het oude artikel 18a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (vrijstelling voor planologische kruimelgevallen) heeft vervangen.

Artikel 19 lid 3 WRO bepaalt, dat burgemeester en wethouders vrijstelling kunnen verlenen in bij algemene maatregel van bestuur aan te geven gevallen. In artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening (Bro) is vervolgens limitatief omschreven in welke gevallen en (eventueel) onder welke voorwaarden vrijstelling mag worden verleend.

Op 17 april 2000 is het beleid dat is opgesteld voor toepassing van artikel 19 lid 3 WRO, vastgesteld door het college. Van deze, in 2000, vastgestelde beleidsregels is in de afgelopen jaren veelvuldig gebruik gemaakt. De laatste tijd komt het echter steeds vaker voor, dat het college (gebruikmakend van de inherente afwijkingsbevoegdheid die is vastgelegd in artikel 4:84 Awb) van het vastgestelde beleid afwijkt. Het afwijken van het beleid hangt in vrijwel alle gevallen samen met de actualisatie van de in Hengelo geldende bestemmingsplannen, waarin de nieuwste stedenbouwkundige visies zijn verwerkt. Deze visies wijken op een groot aantal punten af van de uitgangspunten welke zijn gehanteerd bij de opstelling van het op 17 april 2000 vastgestelde vrijstellingenbeleid. Daarnaast is sinds de vaststelling van het oorspronkelijke beleid nieuwe wetgeving van kracht geworden en is in de jurisprudentie veelvuldig een nadere invulling aan c.q. interpretatie van de bepalingen in artikel 20 Bro gegeven.

Beide bovenstaande ontwikkelingen zijn de belangrijkste reden voor de huidige actualisatie van het in 2000 vastgestelde vrijstellingenbeleid.

Ter inzage en zienswijze

Het college van B en W heeft op 12 april 2005 ingestemd met het geactualiseerde beleid voor toepassing van artikel 19, lid 3 WRO. Het geactualiseerde beleid ligt van 20 april tot 18 mei 2005 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het (voorgenomen) beleid kunt u gedurende de inzageperiode indienen bij burgemeester en wethouders.

* Bongertsweg 28, veranderen en vergroten woonhuis
* Bordeauxstraat 19, veranderen en vergroten woonhuis
* Dinant Dijkhuisstraat 13, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Else Mauhsstraat 44, plaatsen 2 dakkapellen
* Uranusstraat 4, veranderen en vergroten woonhuis
* Vijverlaan 49, plaatsen dakkapel

* Beukweg 89, veranderen en vergroten bedrijfspand
* Bronforelstraat 3, oprichten woonhuis

* Cruys Voorberghstraat 130, veranderen en vergroten woonhuis (met kantoor)

* Geerdinksweg 141, oprichten opslagtank (zuurstof)
* Horstweg 17, oprichten garage /carport

* Joseph Schumpeterstraat, oprichten bedrijfshal
* Oldenzaalsestraat 547, herbouwen restaurant (i.v.m. brandschade)
* Pasmaatweg 10, veranderen gevels

* Waalstraat 19, veranderen en vergroten schuur
* Wemenstraat 37, veranderen en vergroten winkelpand maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon (074) 245 96 52.
Artikel 15 WRO
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen voor de volgende percelen.

* Deurningerstraat 85, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Steve Bikostraat 3, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Wolfkaterweg 53, oprichten van een losplaats Deze vrijstellingsmogelijkheden zijn opgenomen in het geldende Inzien en zienswijzen

U kunt de desbetreffende stukken van 20 april tot 4 mei 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. Ontheffing Leefmilieuverordening (LMV)
Brouwerijstraat en omgeving
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid ontheffing te verlenen voor het volgende perceel.

* Waarbekenweg 19, oprichten supermarkt (met 7,5 % overschrijding) Deze ontheffingsmogelijkheid is opgenomen in de geldende Leefmilieuverordening Brouwerijstraat en omgeving. Ter inzage en zienswijzen
U kunt de desbetreffende stukken van 20 april tot 4 mei 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke Artikel 19 lid 2 WRO
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen voor het perceel:

* Jan Gossaertstraat 1 - 3: veranderen van een bedrijfspand (intern) ten behoeve van wijziging gebruik.

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan maar Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben een algemene verklaring van geen bezwaar afgegeven.
U kunt de desbetreffende stukken van 20 april tot 18 mei 2005 inzien bij de afdeling Bouwen in het Stadskantoor Hengelo. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.
Artikel 19 lid 3 WRO
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen voor onderstaande percelen.

* Kalmarstraat 5, veranderen en vergroten woonhuis
* Hegemansweg 11, veranderen en vergroten woonhuis
* Anninksweg 127, veranderen en vergroten woonhuis
* Reigerweg 46, veranderen en vergroten woonhuis
* Van Ostadestraat 10, veranderen en vergroten woonhuis
* Berendinastraat 38, veranderen en vergroten woonhuis
* Kortenaerstraat 13, veranderen en vergroten woonhuis
* Eduardstraat 2, veranderen en vergroten woonhuis
* Industriestraat 87-E, veranderen en vergroten woonhuis
* Cees Laseurstraat 4, veranderen en vergroten woonhuis
* Oxfordstraat 14, veranderen en vergroten woonhuis
* Wessex 27, veranderen en vergroten woonhuis
* Breemarsweg, veranderen en vergroten woonhuis
* Rika Hopperstraat 23, oprichten berging
* G. Dou-/Ruysdael-/Hobbemastraat, veranderen en vergroten 54 woonhuizen

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan maar zijn in overeenstemming met het daarvoor gehanteerde beleid.
U kunt de desbetreffende stukken van 20 april tot 18 mei 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzage termijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.
* - Albert van Dalsumstraat 29, veranderen en vergroten woonhuis
* - C T Storkstraat 17, vernieuwen berging
* - Nathan Poolpad 12, veranderen en vergroten woning d.m.v. een erker en oprichten dakkapel

* - Spinnersweg 20, veranderen en vergroten woonhuis en oprichten berging

* - Weversweg 8, vernieuwen dakkapel

* B P Hofstedestraat 41, plaatsen uithangbord en een opschrift
* Beekstraat 41, veranderen bioscoop (foyer)
* Beukweg 90, veranderen entreepui

* Enschedesestraat 120, oprichten overkapping t.b.v. rokers
* Het Plein nabij nr. 50, oprichten brug voetgangers (tijdelijk)
* Odensestraat 3, veranderen en vergroten woonhuis
* Onze Lieve Vrouwestraat 6 - 8, oprichten ketelhuis

Sloopvergunningen


* Dennenbosweg 33 + 35, slopen 2 woonhuizen, bedrijfspand en opslagruimte

* Genselerweg 15, slopen veestalling

* Rotersweg 20, slopen opslagruimte
Alle vergunningen zijn in week 14 verzonden. Voor de juiste datum van Wet bodembescherming

Ontwerpbeschikking

Burgemeester en wethouders hebben een ontwerpbeschikking vastgesteld voor:

* Grobbenweg, ten behoeve van de realisatie van de spooronderdoorgang, kadastraal sectie A, nrs: 2916, 3639, 4713, 4714 en 4585 (art. 29, 37 en 39 Wet bodembescherming).

Er is voorlopig vastgesteld dat hier sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging met saneringsurgentie. Daarnaast wordt voorlopig ingestemd met het ingediende saneringsplan.

Inzien en zienswijzen

U kunt de desbetreffende stukken van 20 april tot en met 17 mei 2005 inzien bij de afdeling Bodem van het Stadskantoor (op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en na telefonische afspraak ook buiten deze uren. Voor het inzien op andere tijden en voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Koekkoek van de afdeling Bodem, telefoon (074) 245 91 43. Wanneer u belanghebbende bent, kunt u -tijdens de inzagetermijn- schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.

Definitieve beschikking

Burgemeester en wethouders hebben een definitieve beschikking vastgesteld voor :

* Lansinkesweg 59, kadastraal sectie D, nummer 14620 Hart van Zuid (art. 29, 37 en 39 Wet bodembescherming).

Er is vastgesteld dat hier sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging met saneringsurgentie. Daarnaast wordt ingestemd met het ingediende raamvisie aanpak bodemverontreiniging Hart van Zuid en het saneringsplan ROC-locatie plandeelgebied 5 Hart van Zuid te Hengelo. Naar aanleiding van het inzien van de ontwerpbeschikking zijn geen zienswijzen ingediend, de definitieve beschikking wijkt dan ook niet af van de ontwerpbeschikking.

Inzien en bezwaarschrift

U kunt de desbetreffende stukken van 20 april tot en met 31 mei 2005 inzien bij de afdeling Bodem van het Stadskantoor (op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en na telefonische afspraak ook buiten deze uren). Voor het inzien op andere tijden en voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Harms, telefoon (074) 245 91 09. Wanneer u belanghebbende bent, kunt u -tijdens de inzagetermijn- een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:
* naam en adres van de indiener

* de dagtekening

* een omschrijving van de vergunning waartegen het bezwaar is gericht

* de gronden van het bezwaar.

Ontwerpbeschikkingen

Burgemeester en wethouders zijn van plan voor de inrichting gelegen aan:

* Wolfkaterweg 56 - een oprichtingsvergunning te verlenen aan H.G. Scholten, voor het houden van rundvee, recreatie activiteiten en de opslag van machines. Het bedrijf valt nu onder de werking van het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer en is daarom niet vergunningplichtig. Door de aangevraagde acitiviteiten valt het bedrijf niet langer onder het genoemde Besluit en wordt het bedrijf vergunningplichtig;

* Hassinkweg 1A - een oprichtingsvergunning te verlenen aan Hollink Las- en constructiebedrijf, voor een inrichting bestemd voor het lassen en bewerken van metaal;

* Bellersweg 13 - voorschrift 12.1 van de vergunning d.d. 11 september 2003 te wijzigen van J.J. Heimerink, voor een varkens- en rundveehouderij voor de opslag van gasflessen (verzoek vergunninghouder). Het betreft het herstel van een vergissing bij de vergunningverlening.

Aan de ontwerpbeschikkingen worden voorschriften verbonden om nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.

Inzien en bedenkingen

U kunt de desbetreffende stukken van 20 april tot en met 17 mei 2005 inzien bij de afdeling Milieu. Tijdens de inzagetermijn kunt u gemotiveerde schriftelijke bedenkingen indienen bij burgemeester en wethouders. U kunt -schriftelijk en gelijktijdig met de bedenkingen- vragen uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. U wordt ook in de gelegenheid gesteld over de ontwerpvergunning van gedachten te wisselen en mondelinge bedenkingen in te dienen tijdens een openbare hoorzitting. Hiervoor moet u tijdig een verzoek indienen, omdat de hoorzitting moet plaatsvinden tijdens de inzagetermijn. De aanvrager wordt ook uitgenodigd.

Tegen de beschikking kunt u later alleen beroep instellen als u bedenkingen hebt ingediend. Bij de bekendmaking van de beschikking wordt u hierover verder geïnformeerd.

Vergunningbesluit

Burgemeester en wethouders hebben voor de inrichting gelegen aan:
* Wullenweg 240 een revisievergunning (art. 8.4, lid 1 Wm) verleend aan Aannemersbedrijf Boink.
Deze vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpvergunning.
U kunt de desbetreffende stukken van 20 tot en met 31 mei 2005 inzien bij de afdeling Milieu. Van 21 april 2005 tot en met 1 juni 2005 kunt u hiertegen een beroepschrift (in tweevoud) indienen bij de Afdeling
* tijdig bedenkingen tegen het ontwerpbesluit hebt ingediend of wanneer u
Het vergunningbesluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd, voor een natuurlijk persoon bedraagt dit 138,- euro en voor een rechtspersoon 276,- euro. Een folder over de beroepsprocedure kunt u aanvragen via telefoon 0800-8051 van Postbus 51 of via de internetsite www.postbus51.nl. Informatie vindt u ook op de internetsite van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.