De Unie


Internationale samenwerkingsverbanden van De Unie

De wereld globaliseert in een steeds hoger tempo. Steeds meer bedrijven worden daardoor onderdeel van multinationals. Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat ook werkgevers zich inmiddels op wereldschaal zijn gaan organiseren. De Unie kan deze ontwikkeling niet negeren en heeft zich aangesloten bij een aantal koepelorganisaties, die het vakbondswerk op Europees, respectievelijk wereldniveau oppakken.

Via internationale organisaties als de ILO, de Wereldbank, het IMF en de GATT probeert De Unie de sociale gevolgen van globalisering te regelen.

Daarnaast probeert De Unie om convenanten te sluiten met multinationals om te regelen dat in alle landen waar deze multinationals actief zijn, minimale standaards op het gebied van de arbeid worden aangehouden.

---

uni Union Network International (UNI)
De UNI is de belangrijkste internationale partner van De Unie. Wereldwijd zijn ruim 900 bonden bij UNI aangesloten. UNI wordt aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Geneve.

De internationaal secretaris van De Unie is lid van het World Executive Committee van UNI . Net als De Unie kent UNI zowel een regionale [UNI Europe, UNI Americaâs, UNI Africa en UNI APRO als een sectorale structuur. Binnen deze sectorale structuur zijn de sectoren âall financeâ, âcasinoâ en âIBITSâ (ICT) voor De Unie de belangrijkste.

---

emb European Metalworkers Federation (EMF)
De EMF is gevestigd in Brussel en probeert op Europees niveau de belangen van de werknemers in de metaal zo goed mogelijk te behartigen.

De Unie heeft een zetel in het Executive Committe van de EMF en is daarnaast vertegenwoordigd in diverse werkgroepen en sectoroverleggen
---

---

imf International Metalworkers Federation (IMF) Daar waar de EMF zich richt op Europa, is de IMF een wereldwijde organisatie van werknemers in de metaalsector.

---