FNV

Verfindustrie moet ook eens kinderopvang regelen

De 3500 werknemers in de verf- en drukinktindustrie moeten eindelijk ook eens gebruik kunnen maken van een kinderopvangregeling. Dat is een van de eisen van FNV Bondgenoten voor een nieuwe cao. De vakbond heeft zijn voorstellen, volgens de beproefde schijf van vijf, inmiddels gepresenteerd. Vrijdag 15 april beginnen de echte onderhandelingen.

Dat gebeurt terwijl de inkt van de cao net droog is. Gezien de lopende onderhandelingen wordt het boekje echter niet gedrukt. De cao is daarom hier op te halen.

De verf- en drukinktindustrie kent geen kinderopvangregeling. "Ook al door de nieuwe wet is het eens te meer van belang dat we daar verandering in brengen", vindt vakbondsbestuurder Fransien de Jong.

De werkgevers reageren huiverig wegens de kosten. Over het behoud van de mogelijkheid om voor het 65ste levensjaar met werken te stoppen, staan ze meer open. Ook al willen ze ook hier uit blijven gaan van een kostenneutrale aanpak. De prepensioenleeftijd ligt nu op 62 jaar.

De kosten per eenheid product moeten wat de werkgevers betreft zo laag mogelijk blijven. Daarom hebben ze ook nog geen loonbod gedaan, terwijl FNV Bondgenoten een structurele loonsverhoging van 1,25 procent eist.

Bovendien hebben de werkgevers aangegeven een staffel voor lagere aanvullingen in te willen voeren bij langdurige ziekte. In het tweede half jaar zou de zieke 10 procent van het loon verliezen, daarna elk jaar nog een 10 procent tot een uitkering van 70 procent in het vierde half jaar.

Onder voorwaarde van werkzekerheid en inkomenszekerheid voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten is de vakbond bereid over zo'n staffel te onderhandelen.

Hieronder kunnen de leden van FNV Bondgenoten in de verf- en drukinktindustrie het laatste pamflet en de voorstellenbrief ophalen.

Attachments:
pamflet Verf- en Drukinktindustrie.doc
voorstellen CAO Verf- en Drukinktindustrie.doc