GGD Friesland


14 april 2005

Basisschool in Hommerts wint tv-project "Rookvrije school"

De Van Haersma Bumaschool in Hommerts is winnaar geworden van het landelijke tv-project "De Rookvrije School. Op 14 april jl. heeft burgemeester J. Reitsma van Wymbritseradiel, samen met wethouder A. de Boer de prijs uitgereikt aan de leerlingen. Dat vond plaats op de school, maar de leerlingen wisten van niets. Zij werden op school "overvallen" door burgemeester en wethouder, en door de organisatoren van het project.

Het tv-project De Rookvrije School is georganiseerd door Stivoro Rookvrij en StokvisNiehe Producties. De TROS besteedde aandacht aan dit project in het programma TROS Tafel Twee. Het doel van dit project was o.a. dat de drie deelnemende scholen uit Hommerts, Enschede en Amersfoort zoveel mogelijk publiciteit haalden met hun activiteiten voor De Rookvrije School. Zo heeft de Van Haersma Bumaschool publiciteit gekregen voor dit project door hun contacten met SC Heerenveen, "weerman" Piet Paulusma en sterke man Wout Zijlstra. Ook hebben ze een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer en een musical samengesteld welke in mei wordt opgevoerd.

Naast het verkrijgen van publiciteit, hebben de leerlingen ook een aantal opdrachten moeten uitvoeren. Zo moesten ze o.a. een poster ontwerpen en een reclamefilmpje maken.

Na afloop van het project was de jury van mening dan de leerlingen van de Van Haersma Bumaschool het project het best hebben uitgevoerd.

GGD Fryslân heeft de school in Hommerts bij het project ondersteund met materiaal en adviezen. Daarnaast heeft de GGD de poster van de school in Hommerts verstuurd naar alle basisscholen in Fryslân. De Friesland Zorgverzekeraar heeft financieel bijgedragen aan de realisatie van dit project op de Van Haersma Buma School.


---

Klik hier voor meer info over het project, de prijsuitreiking en het draaiboek van de prijsuitreiking

Voor meer informatie over het project en de prijsuitreiking kunt u contact opnemen met Amber van der Toorn van Stivoro Rookvrij (070 - 312 04 35) of met Leontien Rosier van StokvisNiehe Producties (035 - 539 43 46).

---

online counter
Free Website Counter
Counter