PERSBERICHT - 2005-04-14

Robert Kranenborg benoemd tot Aspergeambassadeur

Aspergeseizoen officieel van start

Het aspergeseizoen 2005 is officieel van start gegaan. Tijdens deze culinaire en feestelijke opening, die traditioneel op de 2e donderdag van april plaats vindt, werd de aspergeambassadeur 2005 benoemd. Dat gebeurde in het Fortis Circustheater te Scheveningen, waar aan de voorzitter van de Tweede Kamer in Den Haag het eerste kistje 'witte goud' werd aangeboden.

De start van het seizoen werd dit jaar officieel ingeluid met de benoeming van de aspergeambassadeur 2005, meesterkok Robert Kranenborg. Hij volgt hiermee meesterkok Ad Janssen op, die deze titel in 2004 mocht dragen. Robert Kranenborg is Patron Cuisinier van restaurant Le Cirque dat in april 2004 de deuren opende naast het Fortis Circustheater. Het eerste à la carte restaurant in een theater met twee seatings, één om 17.30 uur en één om 20.00 uur. Na een vliegende start is restaurant Le Cirque in januari van dit jaar door de Guide Michelin beloond met een ster. Meesterkok Robert Kranenborg, bekend van onder meer Vossius, La Rive, Corona en La Cravache dOr, behoort tot de elite van Nederlandse cuisiniers. De taak van de kok begint waar het werk van de landbouwer ophoudt, een werkstuk van natuur, goed en smaakvol koken met iets wat al heel mooi is, aldus Kranenborg.

Met het installeren van een aspergeambassadeur wil de Stichting Dubbel A bereiken dat het product asperges vaker op de menukaart van de consument komt te staan en ook buiten de grenzen van het grootste productiegebied Zuidoost Nederland meer bekendheid krijgt.

Aansluitend aan de ceremonie presenteerde het Gilde van Meesterkoks onder auspiciën van Patron Cuisinier Robert Kranenborg een culinaire asperge amuserie. Gelijktijdig werd onder toeziend oog van de Aspergekoningin 2005, Ellen Franssen, en de Brabantse Boer en Boerin het eerste kistje Nederlandse asperges naar het Binnenhof in Den Haag vervoerd. Hier werd het kistje overhandigd aan de heer Frans Weisglas, voorzitter van de Tweede kamer.

Deze officiële opening van het Aspergeseizoen 2005 is verzorgd door de Stichting Dubbel A (refererend naar de beste kwaliteit asperges) in samenwerking met het Fortis Cicrustheater, restaurant Le Cirque en het Gilde van Meesterkoks. Stichting Dubbel A heeft zich vooral tot taak gesteld om elk jaar aan de opening van het aspergeseizoen zoveel mogelijk inhoud, imago en bekendheid te geven.

Noot voor de redactie (