PERSBERICHT - 2005-04-14
Robert Kranenborg benoemd tot Aspergeambassadeur
Aspergeseizoen officieel van start
Het aspergeseizoen 2005 is officieel van start gegaan. Tijdens deze
culinaire en feestelijke opening, die traditioneel op de 2e donderdag
van april plaats vindt, werd de aspergeambassadeur 2005 benoemd. Dat
gebeurde in het Fortis Circustheater te Scheveningen, waar aan de
voorzitter van de Tweede Kamer in Den Haag het eerste kistje 'witte
goud' werd aangeboden.
De start van het seizoen werd dit jaar
officieel ingeluid met de benoeming van de aspergeambassadeur 2005,
meesterkok Robert Kranenborg. Hij volgt hiermee meesterkok Ad Janssen
op, die deze titel in 2004 mocht dragen. Robert Kranenborg is Patron
Cuisinier van restaurant Le Cirque dat in april 2004 de deuren opende
naast het Fortis Circustheater. Het eerste à la carte restaurant in
een theater met twee seatings, één om 17.30 uur en één om 20.00 uur.
Na een vliegende start is restaurant Le Cirque in januari van dit jaar
door de Guide Michelin beloond met een ster. Meesterkok Robert
Kranenborg, bekend van onder meer Vossius, La Rive, Corona en La
Cravache dOr, behoort tot de elite van Nederlandse cuisiniers. De taak
van de kok begint waar het werk van de landbouwer ophoudt, een
werkstuk van natuur, goed en smaakvol koken met iets wat al heel mooi
is, aldus Kranenborg.
Met het installeren van een aspergeambassadeur wil de Stichting Dubbel
A bereiken dat het product asperges vaker op de menukaart van de
consument komt te staan en ook buiten de grenzen van het grootste
productiegebied Zuidoost Nederland meer bekendheid krijgt.
Aansluitend aan de ceremonie presenteerde het Gilde van Meesterkoks
onder auspiciën van Patron Cuisinier Robert Kranenborg een culinaire
asperge amuserie. Gelijktijdig werd onder toeziend oog van de
Aspergekoningin 2005, Ellen Franssen, en de Brabantse Boer en Boerin
het eerste kistje Nederlandse asperges naar het Binnenhof in Den Haag
vervoerd. Hier werd het kistje overhandigd aan de heer Frans Weisglas,
voorzitter van de Tweede kamer.
Deze officiële opening van het Aspergeseizoen 2005 is verzorgd door de
Stichting Dubbel A (refererend naar de beste kwaliteit asperges) in
samenwerking met het Fortis Cicrustheater, restaurant Le Cirque en het
Gilde van Meesterkoks. Stichting Dubbel A heeft zich vooral tot taak
gesteld om elk jaar aan de opening van het aspergeseizoen zoveel
mogelijk inhoud, imago en bekendheid te geven.
Noot voor de redactie (