Gemeente De Wolden


Vragen voor raadsvergadering gemeente De Wolden

14 04 2005

Vragen conform artikel 37A(reg.van orde)

Datum 13-04-2005

Onderwerp: Zwembad Zuidwolde.

Aan het college van B.en W. gemeente De Wolden.

Geacht college,

Het zwemseizoen staat voor de deur,de eerste week van mei gaan de zwembaden in De Wolden open voor het publiek. In het bad te Zuidwolde wordt nog volop gewerkt aan de renovatie. Er is begin maart een nogal flinke winterperiode geweest waarbij waarschijnlijk de werkzaamheden hebben gestagneerd Er van uitgaande dat geen bericht goed bericht is, neemt onze fractie toch de vrijheid om een paar vragen te stellen.


1e.
Kan het college bevestigen dat het zwembad op de geplande openingsdatum normaal open gaat voor het publiek?


2e.
Is het college bereid om een tussentijdse mededeling te doen over de financiële stand van zaken m.bt. de renovatie van het zwembad in Zuidwolde?


3e.
Kunnen de bezoekers van het zwembad in Zuidwolde straks gewoon gebruik maken van de parkeervoorzieningen bij het zwembad? Dit in verband met de werkzaamheden t.b.v. het in aanbouw zijnde gezondheidscentrum.

Namens de fractie van Gemeentebelangen.

Gea Leffers-Heeling
.

VRAGEN CONFORM ARTIKEL 37A VAN HET REGLEMENT VAN ORDE

In de raadsvergadering van april 2003 heeft de gemeenteraad het besluit genomen om een recreatief fietspad aan te leggen van Echten naar de Panjerdweg. In deze raadsvergadering is hiervoor een krediet beschikbaar gesteld van ruim E188.000,- (Totale kosten E283.375 rest cofinanciering recreatieschap) De verwachting was dat er in de zomer van 2003 nog over kon worden gefietst. In de evaluatie van het GVVP van oktober 2003 lezen we "dat het pad tussen Echten en de Panjerdweg in 2004 zal worden uitgevoerd. Tevens zal een voorstel worden gedaan om middelen beschikbaar te stellen om de fietspaden g (Ruinerweg-Koekange) en j (Oshaarderveld- Panjerdweg) waarvoor subsidie is toegezegd, in 2004 uit te voeren." Inmiddels is het april 2005 en tot op heden ziet de fractie van Gemeentebelangen nog geen activiteiten waaruit we kunnen afleiden dat de realisatie van deze recreatieve fietspaden binnenkort een aanvang zal nemen.

Daarom komt de fractie van Gemeentebelangen tot het stellen van de volgende vragen:

Hoe komt het dat de realisatie van deze fietspaden zo lang op zich laat wachten?

Wanneer worden deze fietspaden daadwerkelijk gerealiseerd?

Namens de fractie van Gemeentebelangen,

Jan ten Kate

VRAGEN CONFORM ARTIKEL 37A VAN HET REGLEMENT VAN ORDE

De winterperiode die achter ons ligt heeft een behoorlijke aanslag op de wegen in de Wolden gedaan. Daarom heeft de fractie van Gemeentebelangen via de griffier een vraag bij de afdeling neer gelegd over de voortgang van het wegenbeersprogramma 2005, en met name het uitvoeringsplan onderhoud wegen 2005. Hieruit blijkt dat de inspectie van de wegen pas zal plaatsvinden in april/mei, het advies eind juni gereed zal zijn en de aanbesteding zal plaats vinden begin juli. De fractie van Gemeentebelangen heeft er al eens vaker op aangedrongen om het onderhoud in het voorjaar aan te besteden. Dit geeft voordelen als het gaat om de spreiding van het werk, inwoners worden dan niet aan het eind van het jaar en rond de bouwvak vakantie met vele opengebroken wegen geconfronteerd. En juist ook door het toe te staan dat het werk het hele seizoen plaats vind kan de aannemer beter plannen en dus een lagere prijs schrijven. (deze stelling wordt ook door VIANET de organisatie van aannemers gedeeld) Met een lagere prijs kan er meer volume aan werk worden weggezet en dat is gezien het onderhoudsniveau in onze gemeente zeer gewenst. Daarnaast zou het voor de kaderstellende discussie in mei a.s. een goede zaak zijn te weten (na inspectie en aanbesteding) wat we met het budget van 2005 kunnen doen en of met dit budget het afgesproken onderhoudsniveau te garanderen is.

Gezien het voorgaande komt de fractie van Gemeentebelangen tot de volgende vragen:

Is het college het met de fractie van Gemeentebelangen eens dat het aanbesteden van het wegenonderhoud in het voorjaar moet plaatsvinden?.

Hoe komt het dat we dit jaar zo laat zijn met de aanbestedingen van het wegenonderhoud?

Kan het college toezeggen dat er bij de kaderstellende discussie voor de begroting 2006 er een overzicht is van hetgeen er dit jaar aan onderhoud moet worden gepleegd zodat de raad inzicht krijgt over de voortgang van het onderhoudsniveau van het wegen net in de Wolden?.

Namens de fractie van Gemeentebelangen,

Jan ten Kate

Vraag GroenLinks (art. 37a RvO) t.b.v. Raadsvergadering 14-4-2005

Kan de wethouder de Raad enige informatie geven over de stand van zaken m.b.t. het plan van aanpak "Ontsluiting Zuidwolde Rijksweg N48".

Wanneer kan het op de agenda van de Raad (terug)komen?

Namens de fractie van GroenLinks

Erik Verheijen

Vraag van de CDA-fractie in de raadsvergadering op 14 april 2005 van de gemeente De Wolden op grond van artikel 37a aan de Raad en het College van Burgemeester en Wethouders.

In aansluiting op de landelijke aandacht van ondermeer het CDA voor het exorbitante inkomens van de directies van Essent en Nuon vraagt de CDA-fractie aan de raad en aan het college van burgemeester en wethouders stelling te nemen tegen de maatschappelijk onaanvaardbare inkomens en extreme loonsverhogingen van managers bij semi-overheids instellingen.

Voor de velen die in Nederland de broekriem moeten aanhalen, zijn dergelijke berichten onbegrijpelijk. Ook de minister-president spreekt zijn ongenoegen hierover uit. Hij wenst een "name and shame" houding van de gemeentelijke en provinciale overheden.

De gemeente De Wolden is mede aandeelhouder van Essent. De CDA-fractie vraagt aan de gemeenteraad en het College van B. en W. een duidelijke uitspraak te doen over de laakbaarheid van de hoge inkomens van het management van dit energie - en vuilverwerkingsbedrijf. Met deze uitspraak kan het College van B. en W. opgedragen worden op de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering te eisen dat de salarisverhoging teruggedraaid wordt.

Namens de CDA-fractie in de gemeenteraad van De Wolden,

W.L. Lutgendorff