Openbare Bibliotheek Oss

PERSBERICHT, maart 2005

DIALEZING IN DE BIBLIOTHEEK HEESWIJK-DINTHER:

ENGELAND EN HAAR TUINEN

Op donderdag 14 april a.s. is Frans Hoefnagels te gast in de bibliotheek van Heeswijk-Dinther. De heer Hoefnagels is docent bij het IVN en voorzitter van Groei en Bloei Asten-Someren. Hij zal een dialezing houden met als titel Engeland en haar Tuinen. De lezing begint om 20.00 uur .ToegangskaartenĂ 2,50zijnverkrijgbaarinde bibliotheek van Heeswijk-Dinther.

De grote passie van Frans Hoefnagels is de natuur. Hij is freelance fotograaf en in zijn vrije tijd verbonden aan de tuinen van het Natuurhistorisch Museum De Peel in Asten, onder andere als museumimker.

Tijdens de diapresentatie voert Frans Hoefnagels zijn publiek mee naar enkele bekende Engelse tuinen zoals die van Wisley gardens, Kew Gardens en Sissinghurst. De hortussen van Oxford en Cambridge komen aan bod, evenals verschillende tuinvormen. Om de lezing goed te kunnen volgen wordt een dialijst met plantnamen uitgereikt.

De heer Hoefnagels zal op maandag 18 april ook een dialezing verzorgen in de bibliotheek van Ravenstein met als onderwerp: (Dieren)leven in de tuin.

De lezingen maken deel uit van de serie Blikopener, waarin de bibliotheken van de basisbibliotheek Maasland gezamenlijk hun lezingen presenteren. Meer informatie is te vinden op
www.bibliotheekmaasland.nl/blikopener.

Informatie

De lezing vindt plaats om 20.00 uur in de openbare bibliotheek van Heeswijk-Dinther, Plein 1969 nr. 4. De toegangsprijs is 2,50 incl. koffie/thee. Kaarten zijn te koop in de Bibliotheek Heeswijk-Dinther of te reserveren via tel. 0413-291054 of e-mail:
contact@bibliotheekheeswijkdinther.nl.

Einde persbericht.