NEN


NEN ontwikkelt referentiemodel voor breedband

Delft - NEN, het Nederlands centrum van normalisatie, publiceert in 2006 een referentiemodel voor breedband. Dit initiatief is een antwoord op de aanbevelingen van de Impulscommissie Breedband aan Minister Brinkhorst van Economische Zaken.

De aanbevelingen van de Impulscommissie Breedband zijn in het najaar van 2004 positief ontvangen door politiek en bedrijfsleven. Een van de aanbevelingen betreft het vaststellen van een referentiekader voor de ontwikkeling van een breedbandinfrastructuur.

Het referentiemodel wordt onder de werktitel "E-NORM" ontwikkeld op basis van consensus tussen belanghebbende partijen. NEN heeft hiertoe een beleidscommissie ingesteld, met Prof. Ir. Roel Pieper (TU Twente) als voorzitter. De leden van de beleidscommissie worden geworven onder belanghebbende partijen zoals kabelbedrijven, breedbandaanbieders, systeemintegrators, aanbieders van informatie (content), overheid en wetenschap.

De beleidscommissie E-NORM komt voor het eerst bijeen op 29 april. Belangrijkste agendapunt is het opstellen van een gedegen actieplan. Het voltooien - binnen een jaar - van een referentiemodel op basis van consensus, is een ambitieuze doelstelling.

Meer informatie: Jelte Dijkstra, projectleider E-NORM, NEN, e-mail: jelte.dijkstra@nen.nl,
tel. (015) 2 690 127.