Gemeente Breda

Extra actie tegen auto-inbraken in Tuinzigt en Zuidoost

inbreker_kln.jpg

De afgelopen twee weken hebben politie en stadswachten gericht actie gevoerd tegen auto-inbraken in de wijken Tuinzigt en Zuidoost.

In het kader van het preventieproject 'Niets er inNiets eruit!' werden
1.765 auto's gecontroleerd op de aanwezigheid van mogelijke buit. In Tuinzigt werden de Slingerweg, de Tramsingel en het winkelcentrum aan de Meidoornstraat extra gecontroleerd. In Zuidoost waren dat de Lovensdijkstraat, de Hogeschoollaan en de parkeerplaatsen achter het Amphia-ziekenhuis aan de Molengracht en tegenover café-restaurant de Heren van Oranje' in het Mastbos. Extra controles in Tuinzigt en Zuidoost werden uitgevoerd, omdat automobilisten in deze wijken vaker slachtoffer van een auto-inbraak zijn dan in andere delen van de stad. Met het project Niets er in.Niets eruit! willen gemeente en politie automobilisten bewust maken van het feit dat er niet in auto's wordt ingebroken als er geen buit in ligt.

Van de 1.765 gecontroleerde auto's hadden er 351 waardevolle spullen in het zicht liggen. Het ging dan vooral om autoradio's die mét frontje duidelijk zichtbaar in auto's aanwezig waren. Een enkeling had een koffertje op de achterbank laten liggen of de auto helemaal niet afgesloten. De politieagenten en stadswachten attendeerden automobilisten overigens niet alleen persoonlijk op achtergebleven spullen en niet afgesloten portieren. Zij bevestigden ook flyers onder de ruitenwissers van auto's en deelden preventiehangers uit: de gele, fluoriserende kaarten waarop staat dat er niets kostbaars in de auto ligt. Zo'n kaart kan aan de spiegel in de auto gehangen worden. Preventiehangers zijn nog steeds gratis te krijgen bij het parkeerbedrijf aan de Fellenoordstraat, in de parkeergarages, bij de balie voorlichting in het Stadskantoor, bij het dienstencentrum in Ulvenhout en bij de politiebureaus en bibliotheken.

Breda, 13 april 2005