Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Stadsdeel Oud-West verbetert veiligheid door buurtgerichte aanpak

De komende vier jaar wil stadsdeel Oud-West de veiligheid verder verbeteren in alle zeven buurten. Daarom maakt het in 2005 buurtveiligheidsplannen met maatregelen voor een veilige leefomgeving. De plannen komen tot stand met inbreng van bewoners.

Tijdens zeven bijeenkomsten geven bewoners hun wensen en ideeën aan over de veiligheid in de buurt. Het stadsdeel gebruikt de suggesties die prioriteit hebben en haalbaar zijn voor het buurtveiligheidsplan. Hierin staan de veiligheidsmaatregelen en een planning. Het streven is om het plan binnen vier jaar uit te voeren.

Het stadsdeel heeft gekozen voor een buurtgerichte aanpak omdat de problemen per buurt verschillend zijn. De eerste bijeenkomst gaat over de veiligheid in de Bellamybuurt en vindt plaats op donderdag 14 april. De andere zes buurten die aan bod komen zijn de Da Costabuurt, Cremerbuurt, Vondelparkbuurt, Kinkerbuurt, Van Lennepbuurt en W.G.-buurt.

Veiligheidsbeleid

De buurtveiligheidsplannen komen voort uit het veiligheidsbeleid van het stadsdeel dat op 29 maart 2005 door het Dagelijks Bestuur is vastgesteld. In de nota 'Samen Werken aan Veiligheid' staat dat het bestuur de leefbaarheid in het stadsdeel wil behouden en verbeteren door gerichte aandacht te geven aan groepen en wijken in Oud-West. Speerpunten uit de nota zijn dialoog en samenwerking met verschillende groepen en instanties en extra aandacht voor jeugd, dak- en thuislozen en de Kinkerbuurt.