FNV

Acties op komst bij GE Advanced Materials, wel nieuw overleg

De directie van General Electric Advanced Materials heeft FNV Bondgenoten woensdag uitgenodigd voor nieuw overleg over de cao. Zo reageert de werkgever op de actiedreiging. De vakbond gaat op de uitnodiging in, maar de voorbereiding op de acties gaat door. Met de grootst mogelijke meerderheid besloten de vakbondsleden in actie te komen voor een goede cao. Zij eisen dat hun werkgever voor 22 april op hun eisen ingaat.

De onderhandelingen worden vrijdagmorgen hervat. Maar dat laat onverlet dat de demonstratieve optocht die middag doorgaat. Om 14.30 uur vertrekken werknemers vanaf poort 3 over het bedrijfsterrein om de directie een petitie aan te bieden.

Daarna zijn stakingen uitdrukkelijk niet uitgesloten. Op 20 april zijn twee driekwartsvergaderingen belegd. In deze bijeenkomsten besluiten vakbondsleden bij driekwart meerderheid of ze gaan staken.

De kaderleden bij GE Advanced Materials, producent van halffabrikaten voor de plasticindustrie, brachten maandag en dinsdag in drie vergaderingen (350 leden aanwezig) een motie in stemming. Daaruit blijkt dat de leden de voorstellen van de werkgever niet pikken. Ze eisen dat de directie voor 22 april ingaat op de vakbondseisen en vragen de vakbonden acties voor te bereiden.

"GEAM biedt geen ruimte om tot een goede cao te komen, ondanks onze zeer gematigde voorstellen", verklaart vakbondsbestuurder Liliane Schoone. "De voorstellen van de werkgever staan haaks op wat onze leden willen."

GE Advanced Materials wil voor de zestienhonderd werknemers een tweejarige cao, zonder loonsverhoging in 2005. De directie wil bovendien drie vrije dagen terugvorderen voor training. Schoone: "Deze werkgever heeft de mond vol over blijvende inzetbaarheid. Maar daarvoor moeten mensen wel hun eigen tijd inleveren."

De leden zijn ook gepikeerd over de optie van de directie om overwerkers naar huis te kunnen sturen als overtreding van de Arbeidstijdenwet dreigt. "Dat kun je natuurlijk ook eerder zien aankomen", vindt Schoone. "Het zou beter zijn als het bedrijf voor een goede bezetting van de ploegen zorgt."

Verder wil de werkgever seniorendagen schrappen omdat sprake zou zijn van wettelijk verboden leeftijdsdiscriminatie. Volgens de wet, die sinds een jaar geldt, mag in cao's geen onderscheid gemaakt worden op grond van leeftijd mits dit objectief te rechtvaardigen valt. Bijvoorbeeld bij fysiek zware arbeid die onder ouderen tot een grotere uitval leidt.

Voor kinderopvang wil de directie niet meer dan eenzesde deel vergoeden, met een maximum in het budget. Schoone: "Wij zijn vooral tegen dat maximum. Nu is het zo dat het hoger personeel het grootste deel van de pot leeg snoept en het productiepersoneel achter het net vist."

FNV Bondgenoten heeft gevraagd om een loonsverhoging van 1,25 procent vanaf 1 januari 2005 en ombouw van de pensioenregeling, waarbij werknemers net als nu op hun 62ste met werken kunnen stoppen. GE Advanced Materials wil dit onderzoeken waarbij de operatie kostenneutraal moet worden uitgevoerd.