Politie Zeeland


---


W-1958-2005 Diefstal uit bedrijfspand

Tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en zondagochtend 10.30 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Kleverskerkseweg in Middelburg.
Uit het pand zijn enkele duizenden euro's weggenomen. Ook een vrachtauto, die op het terrein bij het pand stond, werd weggenomen.
Het betreft een blauwe vrachtauto van het merk MAN, type H05 18 FLS met het kenteken BL-NF-30. De vrachtauto heeft een waarde van enkele tienduizenden euro's.
De toegang tot het pand werd geforceerd; het totale schadebedrag is nog onbekend.


O-1959-2005 Baldadigheid in Goes

In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.30 uur heeft de politie vijf jongeren uit de gemeente Borsele aan de Piet Heinstraat in Goes aangehouden wegens baldadigheid.
Het vijftal (twee 17-jarige jongens, een 18-jarige man, een 19-jarige man en een
20-jarige man) schopten tegen lantaarnpalen en hekwerken aan de Piet Heinstraat. Ook hadden ze fietsen die voor het station stonden omgetrapt.
Tegen de jongeren werd proces-verbaal opgemaakt.


O-1960-2005 Bromfietsen onder invloed

In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.05 uur is een 54-jarige bromfietser uit de gemeente Reimerswaal aan de Grote Markt in Goes gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,2 maal teveel had gedronken. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur.
Bij controle bleek tevens dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs of een bromfietscertificaat en dat de bromfiets niet verzekerd was. Ook hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt.


O-1961-2005 Rijden onder invloed

In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.25 uur is een 38-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal aan de Rijksweg in Kruiningen gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 4,2 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Z-1962-2005 Rijden onder invloed

In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.55 uur is een 36-jarige automobilist uit de gemeente Hulst aan de Provincialeweg in Vogelwaarde gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,3 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


W-1963-2005 Bromfietsen onder invloed

In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.10 uur is een 35-jarige bromfietser uit Middelburg aan de Nederstraat in Middelburg aangehouden wegens rijden onder invloed.
Na een stopteken van de politie stopte de bromfietser ter hoogte van de Singelstraat. Toen een van de agenten uitstapte wilde hij echter wegrijden. Hierbij botste hij tegen het, nog openstaande, voorportier van de politieauto.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 5 maal teveel had gedronken. Ook was hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat of rijbewijs. Hij kreeg een dagvaarding.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland