Politie Zuid-Holland-Zuid

10/4 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

10-04-2005 - Persberichten district I

ALCOHOL: RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT Vrijdagavond 8 april is een 48-jarige man uit Dordrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel drank op, achter het stuur zat. De man werd op de Burgemeester de Raadtsingel staande gehouden voor een routinecontrole en blies direct ver boven de streep, waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man 610 ug/l in zijn bloed te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Ook een 25-jarige Dordtenaar heeft diezelfde avond zijn rijbewijs in moeten leveren, hij werd met 630 ugl in zijn bloed staande gehouden op de Burgemeester de Raadtsingel. Tegen hem wordt eveneens proces verbaal opgemaakt.

DORDRECHT Zondagochtend 10 april is een 42-jarige man uit Dordrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man viel surveillerende agenten op omdat hij zonder verlichting rondreed, ondanks dat het donker was, en omdat hij slingerend over de weg reed. Toen de man op de Prinsenstraat staande gehouden kon worden, bleek uit de blaastest dat hij teveel gedronken had. Na zijn aanhouding wenste hij op het politiebureau niet mee te werken aan een exacte bepaling van het alcoholpromillage in zijn bloed. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en is de man heengezonden.

AANRIJDING ONDER INVLOED
HENDRIK-IDO-AMBACHT Vrijdagavond 8 april is een 24-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur gezeten had en betrokken geraakt was bij een aanrijding. Deze aanrijding gebeurde op de Reeweg in zijn woonplaats. Toen de man moest blazen, een standaardprocedure bij aanrijdingen, blies hij ver boven de streep. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de man 585 ug/l in zijn bloed had. Omdat hij werkzaam is bij de Marine, is de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

WINKELDIEF STEELT TASSEN VOL PARFUM
DORDRECHT Vrijdag 8 april is een 27-jarige Poolse zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat zij betrapt was op winkeldiefstal. De vrouw poogde met twee volle tassen gevuld met parfum een winkel aan het Statenplein te verlaten. Dit werd verhinderd door winkelpersoneel. De vrouw was in het bezit van twee geprepareerde tassen en had deze gevuld met flessen parfum ter waarde van bijna 1900. De vrouw is na verhoor in verzekering gesteld.

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT Zaterdagmorgen 9 april is een 41-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden omdat hij zijn vriendin een gebroken kaak geslagen had. De man had in hun woning aan de Gerrit van der Veenstraat onenigheid gekregen met zijn vriendin en had haar op enig moment zo hard geslagen dat haar kaak brak op zeven plaatsen. De man is verhoord en inmiddels in verzekering gesteld. ZWIJNDRECHT Zaterdagavond 9 april is een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij zijn ex-vriendin mishandeld heeft. Dit gebeurde in een woning aan de Staringstraat. De man, die niet bij de vrouw woont, was het huis van de vrouw binnen gelopen nadat hij ontdekte dat haar deur op een kier stond. Toen zij terugkeerde in haar woning en de verdachte in haar huis ontdekte, verzocht zij hem weg te gaan, hetgeen hij weigerde. De ruzie mondde uit in een handgemeen en de verdachte sloeg de vrouw in haar gezicht. Hierop belde het slachtoffer de politie. Gealarmeerde agenten hebben de Dordtenaar direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is zondagochtend na verhoor heengezonden.

AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
DORDRECHT Zaterdagochtend 9 april zijn twee broers, van 14 en 15 jaar, uit Dordrecht aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een 12-jarige meisje op 13 februari jl. op het Halmaheiraplein. Het meisje werd die dag mishandeld door een groep jongens. Eerder werden voor de mishandeling al drie andere jongens aangehouden. De twee broers zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

ERG JEUGDIGE DIEF
ZWIJNDRECHT Vrijdag 8 april is een 12-jarige jongen aangehouden op verdenking van diefstal van diverse spullen (kleding, mp3-spelers, geld) uit de kleedkamers van een sportvereniging in het Noordpark. De jongen verklaarde slechts één keer iets gestolen te hebben en alleen omdat het duidelijk zichtbaar in de kleedkamer lag en iedereen dat toch zou doen. De verdachte werd in verzekering gesteld. Zijn vader toonde een dag later documenten waaruit bleek dat de jongen geen 12 jaar is, zoals bij zijn aanhouding aangenomen werd en de jongen zelf verklaarde, maar dat hij 11 jaar is. Hierop is de jongen onmiddellijk in vrijheid gesteld. Hij wordt in overleg met zijn vader nog nader gehoord over de diefstallen.

BEDREIGING
DORDRECHT Zaterdagmiddag 9 april is een 51-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling van een 36-jarige vrouw uit Dordrecht en haar twee dochters van 13 en 15 jaar. De verdachte kwam verhaal halen over een vermeende mishandeling van haar kleindochter die gepleegd zou zijn door de twee dochters van de 36-jarige vrouw. Het gesprek ontaarde in een handgemeen en volgens de 36-jarige aangeefster dreigde de 51-jarige de dochters te steken met een mes. Na de schermutseling ging de 51-jarige naar huis en belde de 36-jarige vrouw de politie. Zij deed aangifte van bedreiging en mishandeling. Hierop werd de verdachte in haar woning aangehouden. Zij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

VERNIELING ABRI
ZWIJNDRECHT Zondagmorgen 10 april zijn drie jongens uit Zwijndrecht, van 15 en 16 jaar, aangehouden op verdenking van vernieling van een abri aan de Karel Doormanlaan. De politie werd op het drietal geattendeerd door een getuige die de jongens bezig had gezien. Na verhoor zijn de drie heengezonden.