Politie Drenthe

Zondag

Assen 10-04-2005

Motorrijder ten val
ROGAT Een 51-jarige man uit Meppel kwam zaterdagmiddag rond 12.15 uur met zijn motor ten val op de N851. Hij reed vanaf Rogat richting De Wijk en kwam door nog onbekende oorzaak ten val. De motor is afgevoerd. De man is onderzocht door het ambulancepersoneel en heeft een hersenschudding opgelopen. (BPS 05-129584)

Fietser ten val; veroorzaker rijdt door
HOOGEVEEN Zaterdagmiddag rond 14.30 uur is een 13-jarige fietser uit Hoogeveen ten val gekomen. Hij fietste samen met een14-jarige plaatsgenoot op de Zenithlaan richting de Edisonbrug bij de wegversmalling (ter hoogte van het tankstation). Net voor de versmalling haalde een auto de jongens in. Hij raakte de 14-jarige jongen en hierdoor kwam de 13-jarige fietser ten val. Het voorwiel van de fiets raakte beschadigd. Getuigen die beschikken over meer informatie kunnen bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 05-129624)

Fietser raakt gewond na aanrijding
HOOGEVEEN Een 79-jarige fietser uit Hoogeveen raakte zaterdagmiddag betrokken bij een verkeersongeval op de Van Limburg van Stirumstraat. Een 40-jarige bestuurster van een personenauto uit Ommen reed vanaf de Rembrandstraat in de richting van de Schutstraat. Ter hoogte van de Vermeerstraat stak de fietser plotseling de weg over. De fietser kwam tussen twee stilstaande autos vandaan. De auto kon de man niet meer ontwijken. Het slachtoffer is per ambulance met nog onbekend letsel naar het Bethesda ziekenhuis vervoerd. (BPS 05-129589)

Doorrijding na aanrijding
HOOGEVEEN Twee vrouwen (36 en 33 jaar oud uit respectievelijk Forette di Vigasio en Assen) raakten zaterdagmiddag licht gewond op de A28. De vrouwen verklaarden dat ze op de A28 plotseling van achteren werden aangereden door een auto. De bestuurster is naar de bestuurder uit de andere auto gelopen. Deze zei dat hij in slaap is gevallen. Toen de vrouw weer naar haar bijrijder liep, ging de man er plotseling vandoor. Hij nam de afslag Ommen en ging de N48 op. De vrouwen hadden het kenteken genoteerd, waardoor de identiteit van de bestuurder achterhaald kan worden. De man heeft zich later op de avond telefonisch gemeld bij de politie in Groningen. De zaak wordt verder afgehandeld. Beide vrouwen klaagden over nekletsel. Zij zijn ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Hun voertuig is afgesleept. (BPS 05-129646)

Politie houdt alcomobilisten aan
EMMEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige man uit Sellingen aangehouden op de Hoofdstraat wegens het rijden onder invloed. De man blies op het politiebureau 285 ugl (ongeveer 0.6 promille). Hij kreeg een transactie en een rijverbod van een uur. (BPS 05-129722)
ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige jongen uit Assen aangehouden op de Brink wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 405 ugl. (ongeveer 0.9 promille). De verdachte kreeg een bekeuring en een rijverbod van 3 uren. (BPS 05-129740)

Politie houdt winkeldief aan
ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag een 14-jarige jongen uit Rolde aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongeman had onder meer snoep en lego gestolen bij diverse winkels aan het Mercuriusplein. Met de vader van de jongen is afgesproken dat de gestolen goederen op het politiebureau worden ingeleverd. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-129580)

Politie houdt drie winkeldieven aan
ASSEN Een medewerker van een slijterij aan de Oudestraat droeg zaterdagmiddag een jongen over aan de politie. Deze jongeman, een 16-jarige uit Oosterwolde, werd door de medewerker betrapt op het stelen van een fles Whiskey. Buiten de winkel stonden nog twee vrienden van de verdachte. Ook zij werden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het gaat om een 14-jarige en een 15-jarige jongen uit Oosterwolde. Zij bleken ieder een fles drank te hebben meegenomen zonder te betalen. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Allen hebben inmiddels bekend. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. In overleg met Justitie wordt gezocht naar een passende straf. (BPS 05-129642)

Man aangehouden
HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag aan de Willemskade een 18-jarige man aangehouden wegens illegaal wapenbezit. Toen de auto van de man werd doorzocht, is een handwapen (een stok met een verzwaard uiteinde) gevonden.
(BPS 05-129745)

Politie houdt man aan op verdenking van vernieling COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige jongeman uit Appelscha aangehouden. De jongen werd er van verdacht een ruit van een café aan de Bentheimerstraat te hebben vernield. Toen agenten in gesprek waren met de verdachte ging hij er vandoor. Via de Koesteeg en de Markt is hij naar het Kasteel gerend. Daar is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. De verdachte is met een dagvaarding naar huis gestuurd. (BPS 05-129705)

Jongen doet aangifte van mishandeling
EEXT Een 22-jarige jongen uit Eext deed in de nacht van zaterdag op zondag aangifte van mishandeling. Omstreeks 2.30 uur verliet hij een café aan de Hoofdstraat. De jongen verklaarde dat er plotseling een jongen aan kwam rennen en hem begon te slaan en schoppen. De jongen hield er enkele blauwe en rode plekken aan over. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 05-129727)

Politie houdt man aan op verdenking van mishandeling KLAZIENAVEEN De politie heeft zaterdagavond een 32-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie kreeg een melding van een vechtpartij aan de Langestraat. Agenten troffen ter plaatse een 34-jarige man uit Klazienaveen met verwondingen aan zijn gezicht. Getuigen verklaarden dat laatstgenoemde door de verdachte in de discotheek met een bierglas in het gezicht was gestoken. De jongen is naar het Scheperziekenhuis gebracht en is behandeld aan zijn verwondingen. De verdachte is met behulp van pepperspray aangehouden omdat hij zich verzette bij zijn aanhouding. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 05-129694)

Mannen aangehouden
HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee jongemannen aangehouden aan de Hoofdstraat wegens mishandeling. Het gaat om een 19-jarige en een 37-jarige man uit Hoogeveen. De 19-jarige jongen verzette zich bij zijn aanhouding. Een 32-jarige man uit Hoogeveen deed aangifte van mishandeling. Hij bleek letsel aan zijn oor te hebben opgelopen en is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 05-129708)
HOOGEVEEN Agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag een groepje jongens aan de Raadhuisstraat. Zij zagen dat één van hen net een fles drank in zijn binnenzak stopte. De agenten vroegen de fles af te geven, maar de man ontkende een fles op zak te hebben. Toen de agent de fles wilde afnemen, pakte de verdachte plotseling de fles uit zijn zak. De agenten voelden zich bedreigd en hebben de 18-jarige verdachte uit Hoogeveen vervolgens met behulp van pepperspray aangehouden. Een 18-jarige jongen uit Hoogeveen, ging zich met de aanhouding bemoeien. Hij beledigde de agenten en is daarop ook aangehouden. Beiden zijn ingesloten op het politiebureau voor verhoor. (BPS 05-129739)

Drie bekeuringen voor het fietsen zonder licht
RODEN Agenten hebben zondag in de vroege morgen aan de Nieuweweg drie bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder licht. Aan de Westerstraat zijn van 12 autobestuurders blaastesten afgenomen. Geen van hen had te veel gedronken.

Politie neemt 96 blaastesten af; geen overtredingen NORG In de omgeving van De Brink heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 96 blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders bleek te hebben gedronken.

Bromfietser krijgt proces-verbaal
ASSEN Agenten hebben zondagmiddag een 18-jarige jongen uit Assen staande gehouden aan de Haar. Hij reed op zijn bromfiets zonder gele plaat. Bovendien was hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij heft bovendien afstand gedaan van zijn bromfiets.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Bert Peters neemt vanaf maandagmorgen 8.00 uur de voorlichting over.