Politie Groningen

Persberichten zondag 10 april 2005

Provincie Groningen 10-04-2005 -

Winschoten: bestuurder onder invloed levert problemen op Een 19-jarige automobilist uit Oude Pekela is zaterdagnacht op de Emmastraat in Winschoten aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij blies een zogeheten alert waarna hij voor een uitgebreide ademanalyse mee moest naar het politiebureau. Daar was zijn 18-jarige plaatsgenoot, die naast hem in de auto zat, het niet mee eens. Hij begon de dienstdoende agenten uit te schelden en te beledigen. Toen hij terzake de belediging ook mee mocht naar het politiebureau probeerde hij er tussenuit te knijpen. Hij kon echter na een korte sprint in de kraag worden gevat. De bestuurder bleek 0.8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. De inzittende kreeg een proces-verbaal voor belediging.

Sappemeer: alcomobilist veroorzaakt aanrijding
Een 29-jarige automobilist uit Sappemeer bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn (2.5 promille), nadat hij was aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding. Dit gebeurde op de Noorderstraat in Sappemeer ter hoogte van de kruising met de Dr. Aletta Jacobsstraat waar hij in botsing kwam met de auto van een 40-jarige plaatsgenoot. De 29-jarige automobilist ging daarna naar een kennis waar hij door de politie werd aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Bedum: alcomobilist
Een 21-jharige automobilist uit Bedum is zaterdagnacht aangehouden in zijn woonplaats voor het rijden onder invloed. Hij bleek bij een routinecontrole 1 promille alcohol in bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Scharmer: rijbewijs ingenomen
De politie heeft van een 26-jarige automobilist uit Oldenzaal zijn rijbewijs ingenomen. Hij werd op de A7 vanuit de richting Duitsland over langere afstand gevolgd. Daarbij reed hij met een snelheid van bijna 190 km/u. Ter plaatse mocht hij maximaal 120 km/u rijden. Na de toegepaste correctie kreeg hij een bekeuring voor het rijden met een snelheid van 179 km/u. De man had een radardetector aan boord. Ook deze moest hij inleveren.

Uithuizen: aanhouding voor autodiefstal
Een 27-jarige inwoner van Bergen op Zoom is zaterdagnacht op de Zuiderstraat in Uithuizen aangehouden voor betrokkenheid bij de diefstal van een personenauto. De man werd door een
politiesurveillance gecontroleerd waarbij bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. Hij kon geen geloofwaardige verklaring afleggen over het feit, dat hij in het bezit was van deze auto, reden waarom hij werd gearresteerd. Hij is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Delfzijl: gezinsleden aangehouden
Een 39-jarige inwoner van Delfzijl is zaterdagnacht op de Oude Schans in Delfzijl aangehouden ter gelegenheid van een vechtpartij met een plaatsgenoot. De politie was ter assistentie geroepen omdat beide mannen elkaar in de haren vlogen. Nadat het duo was gesommeerd met het vechten te stoppen ging de 39-jarige man door. Toen de agenten ertussen gingen staan werd hij agressief tegen de agenten. Hij werd vervolgens aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar was zijn 16-jarige dochter en zijn 37-jarige echtgenote het niet mee eens. Zij gingen zich vervolgens met de aanhouding bemoeien, even later bijgestaan door een 40-jarige kennis uit Groningen die met de familie op stap was. De politie besloot om ze alle vier mee te nemen naar het politiebureau. Na het afleggen van een uitgebreide verklaring kon het kwartet weer naar huis. Vermoedelijk was de alcohol in dit geval een vijand geweest, waardoor bij de betrokkenen de redelijke grenzen een ogenblik waren verdwenen. Men wist ook niet meer exact waarom er op straat was gevochten. De politie maakt proces-verbaal op.

Briltil: meisje gewond bij ongeval
Bij een ongeval op het Hoendiep OZ in Briltil is zaterdagmiddag een 13-jarige meisje uit Briltil gewond geraakt. Ze is met een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. Het kind fietste over het Hoendiep OZ en werd aangereden door de auto van een 52-jarige inwoner van Leek. Deze had het meisje vermoedelijk niet goed opgemerkt en raakte het meisje aan de linkerkant waardoor ze kwam te vallen.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling
Een 28-jarige Stadjer is zaterdagnacht op de Poelestraat aangehouden omdat hij enkele voorbijgangers licht verwondde met een riem. Hij had volgens getuigen zonder enige aanleiding ruzie gezocht met mensen op straat. Omdat het antwoord van deze mensen hem kennelijk niet aanstond, begon hij plotseling met zijn riem om zich heen te slaan. Bij de komst van de politie gooide de man de riem weg en maakte zich uit de voeten. Hij kwam niet ver en werd aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: autokraker aangehouden
Zaterdagavond is een 36-jarige Stadjer aangehouden voor inbraken in enkele autos die op de Antillenstraat in de stad stonden geparkeerd. De man had onder meer een autoradio bij zich die vermoedelijk uit een van de autos was gestolen. Uit het eerste onderzoek werd duidelijk dat in ieder geval twee autos waren opengebroken. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: jongens aangehouden voor vernielingen
De politie heeft zaterdagavond bij een leegstaande flat aan het Kombuis in Groningen een 16 en 17-jarige knaap aangehouden voor vernieling en het zich bevinden op verboden grond. Bij de komst van de politie klonk uit het met hekken afgesloten flatgebouw glasgerinkel. Even later kwamen de twee naar buiten. Omdat er de laatste tijd meerdere klachten kwamen over vernielingen zijn de beide jongens voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze weer op vrije voeten gesteld. Een 33-jarige buurtbewoner wilde dat de politie de werkzaamheden stopte en de knapen vrij zou laten. Toen hij zich niet verwijderde nadat hem dat was gevraagd en bovendien op de agenten begon te schelden is hij eveneens aangehouden voor het afleggen van een verklaring. De politie maakt proces-verbaal op.