Politie Groningen

Persberichten zaterdag 9 april 2005

Provincie Groningen 09-04-2005 -

Alcohol in het verkeer
In Winschoten is vrijdagnacht op de Sint Vitusholt een 32-jarige automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. De man, een inwoner van Nieuwe Pekela, had 1.1 promille alcohol in zijn bloed. Hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op. Een 45-jariger automobilist uit Oude Pekela werd aangehouden op de Europaweg in Groningen,. Dit was zaterdagmorgen omstreeks 6.30 uur. Hij slingerde zichtbaar tijdens het rijden en was blijkbaar zwaar onder invloed van alcohol. Hij wilde in geen enkel opzicht meewerken aan een onderzoek naar zijn alcoholgebruik. Daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd.Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.
Een 28-jarige automobilist uit Groningen werd vrijdagnacht aangehouden op de Paterswoldseweg met 0.8 promille. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.
Een 39-jarige inwoner van Leek moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met 1.5 promille alcohol in zijn bloed in zij personenauto reed. Hij werd gecontroleerd op het Emmaplein. Hij kreeg uiteraard ook een proces-verbaal.

Muntendam: verkeerschaos door botsing drie autos
Door de botsing tussen drie personenautos is vrijdagmiddag op de Rijksweg N33 bij Muntendam een behoorlijke verkeerschaos ontstaan. Het ongeval gebeurde tijdens het spitsverkeer, waardoor in zeer korte tijd beide rijstroken vastliepen. De politie heeft het verkeer tijdens de bergingswerkzaamheden enige tijd omgeleid via een alternatieve route. Het ongeval ontstond toen een 35-jarige Duitse automobilist komende van de richting Meeden even niet in de gaten had dat de voor hem rijdende verkeersstroom nagenoeg stilstond. Hierdoor reed hij tegen de achterzijde van de auto van een 23-jarige inwoner van Groningen. Deze schoof op zijn beurt door tegen een voor hem staande auto van een 49-jarige inwoner van Scheemda. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Leek: aanhouding voor vervalste strippenkaart
Een 17-jarige inwoner van Tolbert is vrijdagavond aangehouden voor het gebruik van een valse strippenkaart. Een controleur van Arriva had dit ontdekt tijdens de busreis naar Leek en belde de politie. Uit onderzoek bleek dat de jongeman al eerder was aangehouden voor een dergelijk feit. Hij is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Groningen: motorrijder gewond na ongeval
Een 28-jarige motorrijder uit Groningen is vrijdagmiddag met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat hij op de Verlengde Hereweg in zijn woonplaats met de motor onderuit ging. Volgens zijn verklaring brak het voertuig plotseling uit, waardoor hij de controle verloor. De motorfiets raakte flink beschadigd.

Groningen: flinke boete voor heling fiets
Een 19-jarige Stadjer heeft vrijdagmiddag een schikkingsvoorstel gekregen van 440 euro voor het helen van een fiets. De jongeman werd met de fiets op de Schoolstraat in Groningen staande gehouden. Het slot was vernield en bij controle in het registratiesysteem bleek dat de fiets gestolen was. Hij verklaarde dat hij de fiets had geheeld. Hij deed afstand van de fiets.

Snelheidscontroles
Op de Gideonweg in Groningen werden vrijdagmorgen 843 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 100 te hard. De hoogst genoteerde reed 92 km/u waar maximaal 50 mocht worden gereden. Op de Plataanlaan in Groningen deed de weggebruikers het beter. Daar werden slechts 5 bestuurders betrapt op te hard rijden. In totaal werden 1210 voertuigen gecontroleerd. De maximumsnelheid was 70 km/u. De hoogst genoteerde reed 90 km/u.
In de omgeving van Adorp en Feerwerd werden vrijdagmiddag op de verschillende 80-kilometerwegen snelheidscontroles gehouden. Van de 140 voertuigen reed er slechts 1 te hard (93 km/u).
Dat was ook het geval op de Hoofdweg in Harkstede. Daar reed ook maar
1 bestuurder te hard van de 460 gecontroleerde. Deze reed 98 km/u waar maximaal 80 was toegestaan.
Op de Kampweg bij Onstwedde (80 km/u) werden 24 bestuurders bekeurd. De hoogst genoteerde reed 121 km/u. In totaal passeerden vrijdagmiddag tijdens de spits 460 voertuigen de radarcontrole.
Op de Provincialeweg bij Nieuwe Pekela werden vrijdagavond 1000 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 122 te hard. De hoogst genoteerde reed 123 km/u waar maximaal 80 was toegestaan.