Gemeente Brummen



Niels Joosten geïnstalleerd

Nieuwe burgervader nu officieel aan de slag

Vrijdag 8 april is de 40-jarige Niels Joosten officieel geinstalleerd als burgemeester van de gemeente Brummen. "Ik ben trots op de gemeente Brummen", liet hij tijdens zijn installatierede in de centrale hal van het gemeentehuis weten. Maar ook gaf hij aan de hoop te hebben in de komende jaren de gemeente Brummen goed op de kaart te kunnen zetten. "En dan gaat het mij om de inhoud van het debat en de resultaten ervan voor de burgers".

Het was loco-burgemeester Peter Hogenboom die Niels Joosten voor de eerste maal de Brummense ambtsketen mocht omhangen. Na dit formele moment richtte Joosten zich tot zijn beide zonen Jelle en Thijs, die hem vooraf de vraag hadden gesteld wat een installatie van een burgemeester nou precies zou betekenen. "Geen extra geheugen, geen Windows XP. Ik ben nu geketend", grapte Joosten.
De vier fractievoorzitter gaven in hun speech aan blij te zijn met de benoeming van Niels Joosten als nieuwe burgervader van de gemeente Brummen. Met name de positie van de burgemeester boven de partijen en zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad kwamen hierbij aan de orde.

Joosten op bezoek?

Na de installatie als burgemeester roept nu het werk. Maar ook het contact en de kennismaking met de inwoners, organisatie en bedrijven in onze gemeente. In de komende weken en maanden ruimt Niels Joosten veel tijd in om uitgebreid kennis te maken met de inwoners van de gemeente Brummen. Indien u het op prijs stelt dat de burgemeester bij u langs komt in de komende periode, dan kunt u dat laten weten aan de medewerkers van team communicatie. Dit kan per mail: voorlichting@brummen.nl of per telefoon: (0575) 56 82 70.