Gemeente Haarlem


7 april 2005

05/108
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Camera Obscuraweg open voor verkeer


Vanaf 4 april jl. is de Camera Obscuraweg weer opengesteld voor het verkeer.
Op enkele plaatsen zijn buiten de opengestelde rijbanen nog aanvullende werkzaamheden nodig. Dit zal niet of nauwelijks van invloed zijn op de doorstroming. Ook de parkeerplaatsen onder het Stastokviaduct worden nog opgeleverd. Daarnaast moet een aantal verkeesmaatregelen weer in de oude situatie worden teruggebracht. Hier wordt twee weken mee gewacht, totdat de verkeersroute via het Stastok- en Keggeviaduct weer open is.
De genoemde werkzaamheden zullen naar verwachting eind april zijn afgerond.

Volgens de planning zou de bereikbaarheid met twee rijstroken de Waarderpolder uit en één de Waarderpolder in, medio april plaatsvinden. Door de eerdere opening van IKEA is de planning enigszins gewijzigd. De wens van het bedrijfsleven in de Waarderpolder was, om alvast twee rijstroken de polder uit open te stellen voor de opening van IKEA en de totale ontsluiting zo snel mogelijk op te leveren. Dit zorgde voor een enorme inspanning van de gemeente en de aannemer KWS. IKEA heeft de versnellende maatregelen in financieel opzicht grotendeels mogelijk gemaakt.

Het belangrijkste onderdeel van het werk was om voor al het verkeer drie rijstroken en een fietspad beschikbaar te stellen. Mede uit veiligheidsvoorschriften kon in het eerste weekend van april niet alles worden uitgevoerd. Hier en daar zijn buiten de opengestelde rijbanen nog aanvullende werkzaamheden nodig, maar die zorgen nauwelijks voor verkeershinder. Verder moet een aantal maatregelen, die vanwege de omleiding zijn ingesteld op de Gedempte Oostersingelgracht en de Oudeweg, weer in de oude situatie worden teruggebracht. Deze werkzaamheden duren totaal twee weken.

Sector Stadsbeheer
Myrna Wiggers
023-511 4902
mwiggers@haarlem.nl

---- --