Politie Limburg-Zuid

Politie zoekt aanrander op racefiets

Buchten 07-04-2005 - Op woensdagmiddag 6 april 2005 omstreeks 16.00 uur heeft een tot nu toe onbekende man op de Leienbergstraat in Buchten geprobeerd twee 15-jarige meisjes aan te randen.

De beide meisjes stonden met elkaar te praten toen een man op een racefiets en gekleed in wielertenue, voorbijgereden. Hij stopt vervolgens onder een even verderop gelegen tunnel. Even later komt deze man terug met zijn geslachtdeel uit zijn broek. Hij grijpt beide meisjes bij de armen en probeert hen mee te trekken in de richting van de tunnel. Toen de man de meisje op zeker moment even losliet zagen de meisjes kans om weg te rennen. Hierna fietste de dader weg over de Poststraat in de richting van de spoorwegovergang. De dader droeg wielrenkleding. Het shirt was overwegend wit met daarop in zwarte tekst: Rabobank. Opvallend was ook de zeer strak om het hoofd zittende muts in de kleuring wit, zwart en blauw die de man droeg. De man was circa 1,70 mtr groot en sprak met een Belgisch accent.

De politie is op zoek naar getuigen, in het bijzonder naar een vrouw met een kinderwagen die de dader moet hebben gezien. Eén van de slachtoffers heeft zich bij de politie gemeld en deed aangifte.