Binnensticht, 10.55 uur

Utrecht 07-04-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Teveel op

ZEIST In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 april werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 02.00 uur werd een 52-jarige automobilist uit Zeist op de Griffensteijnselaan gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 400 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Poging beroving

ZEIST In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 april werd gepoogd een man te beroven.

Rond 00.30 uur liep een 65-jarige man uit Zeist over het Padvinderlaantje. Plotseling stapte een jongen op hem af en hij eiste geld van de Zeister. Toen het slachtoffer aangaf geen geld te hebben, begon de verdachte hem te slaan. Het slachtoffer wist de slagen af te weren en is om hulp gaan roepen, waarna de verdachte er vandoor ging. De Zeister liep geen letsel op.

De verdachte was een licht getinte jongen van ± 16 jaar, ± 1.70 meter, gespierd. Hij droeg een opvallend roze vest of jack.

Getuigen van de poging tot beroving of mensen die menen de verdachte te (her)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Gewelddadige winkeldief

ZEIST Op woensdag 6 april ging een winkeldief er na zijn aanhouding vandoor.

Rond 15.45 uur werd bij een winkel aan de Voorheuvel een 15-jarige jongen uit Zeist betrapt op de diefstal van een pakje sigaretten. Hij werd door personeel aangehouden en de politie werd gewaarschuwd.

Toen politiemensen de verdachte van de winkel overbrachten naar de politieauto, gaf hij een politieagente met beide handen een harde stoot op haar borstbeen. Vervolgens rende hij weg, sprong bij een jongen achter op de fiets en zij wisten te ontkomen.

De verdachte werd rond 17.00 uur in zijn ouderlijke woning in Zeist aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal voor winkeldiefstal en voor het geweld tegen de politieagente opgemaakt.

Snelheidscontrole

ODIJK Op woensdag 6 april heeft de politie een snelheidscontrole op de Achterdijk gehouden. Elf automobilisten reden harder dan de toegestane 60 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 87 km/u.