Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Communicatie en samenleven in een interculturele wijk.

Donderdag 7 april aanstaande is het zevende SMO-college dat het Steunpunt Minderheden Overijssel in het kader van haar 10 jarig bestaan houdt. Deze keer valt de eer aan twee heren, drs. H. T. Sie Dhian Ho en ir. J. Cornelis.
Dit SMO-college wordt gehouden in de bibliotheek van Almelo, Het Baken 3 om 19.30 uur.

Han Sie Dhian Ho zal ingaan op Interculturele communicatie: hoe verloopt deze communicatie en hoe wordt deze ingekleurd binnen verschillende culturen. Wat kan er hierbij misgaan en hoe kun je dit voorkomen. Assertief zijn is erg belangrijk bij communicatie en bepaalt voor een belangrijk deel het beeld dat men van een persoon heeft. Iemand kan zich assertief voelen, maar passief of agressief overkomen. Ook assertiviteit kan niet los gezien worden van de culturele achtergrond van een persoon. Jan Cornelis gaat nader in op Assertiviteit in intercultureel perspectief

Han Sie Dhian Ho, cultuur-antropoloog, geograaf en agoloog (wetenschapper van het welzijnswerk) was adjunct-directeur van Humanitas Rotterdam, geestelijk raadsman van het Humanistisch Verbond en hoofd-vakdocent sociale pedagogiek aan het Nutsseminarium van de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is hij als docent verbonden aan de Hogeschool Enschede. Jan Cornelis, tropisch landbouw- en voorlichtingskundige werkte 15 jaar als ontwikkelingswerker in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Momenteel is hij werkzaam bij het SMO op het gebied van interculturalisatie.