AutoRai

Nissan pakt uit met het Nissan All_Roads Weekend

(25-3-2005)
Het 4WD-gamma van Nissan groeit in hoog tempo dankzij de komst van de Murano en de Pathfinder. Alle modellen, waaronder ook de Patrol en de X-TRAIL, staan binnenkort volop in de schijnwerpers tijdens het fantastische Nissan All_Roads Weekend bij de Nissan dealer. Van 7 tot en met 10 april is het één en al 4WD dat de klok slaat. Het is een festijn met als thema 4x4, SUV en Crossover. Alle modellen staan klaar voor proefritten.

Nissan is met een zeer breed 4x4-aanbod een sterke speler in de 4WD-markt. Deze markt groeit momenteel zeer sterk. Vooral in de laatste jaren zijn er verschillende categorieën ontstaan. De markt is niet meer alleen het domein van de 4x4-terreinauto, juist de SUV en de Crossover zorgen voor de stijging in verkopen. Op elk speelveld is Nissan met een model vertegenwoordigd en dat komt nadrukkelijk tot uiting tijdens het Nissan All_Roads Weekend. Bovendien staat nog de nieuwe Navara pickup voor later dit jaar op stapel. âWe hebben echt een geweldig breed gamma en dat past ook bij onze ambitie: in 2007 willen we de nummer 1-positie bereiken met de verkoop van vierwielaangedreven autoâsâ, zegt Director Marketing Fréderic Charreaux van Nissan Nederland.

Tijdens het Nissan All_Roads Weekend zijn alle modellen bij de dealers aanwezig en kan er ook uitgebreid worden proef gereden. Ook zal blijken dat Nissan-dealers veel ervaring hebben in de wereld van 4WD en dat zij de taal spreken van de rijder. Die kennis is opgedaan doordat Nissan al heel lang met de Patrol zeer actief is in deze markt.

Met zijn meer dan vijftig jaar lange historie is de Patrol uitgegroeid tot een icoon onder de 4x4-autoâs. Recentelijk heeft Nissan deze ongenaakbare krachtpatser met zijn direct ingespoten 3,0-liter turbodieselmotor op tal van punten verfijnd. Bovendien is het één van de weinige modellen die een grote mate van comfort en luxe koppelt aan geweldige werklust. Hij kan aanhangers (geremd) met een gewicht tot 3.500 kg trekken.

Pathfinder
Het groeiende SUV-segment in de Europese markt voor nieuwe autoâs heeft er een belangrijke speler bij gekregen: de nieuwe Nissan Pathfinder. Stoere, fraaie lijnen, een ruim interieur, uitstekende on-road rijeigenschappen gecombineerd met onvervalste 4x4-capaciteiten: de Pathfinder is de ideale auto voor mensen die er graag opuit trekken.

Het ALL MODE-vierwielaandrijvingssysteem van de Pathfinder betreft een verbeterde versie van het systeem zoals bekend van de X-TRAIL. Voor het serieuze off-roadwerk is een lage gearing toegevoegd. Via een gebruiksvriendelijke draaiknop op het dashboard kan de bestuurder eenvoudig één van de vier modi die het ALL MODE-systeem biedt, inschakelen. De Pathfinder is leverbaar met een 2,5 dCi motor, één van de krachtigste diesels in zijn segment. Deze 2,5-liter turbodiesel levert 174 pk en een machtig maximumkoppel van meer dan 400 Nm. Later dit jaar is de Nissan Pathfinder ook met een 4,0 liter benzinemotor leverbaar.

De Murano is het vlaggenschip in een nieuw gamma, een Crossover die op eenzame hoogte staat. Deze auto sluit honderd procent aan bij de kenmerkende designtaal van Nissan, die ook is neergelegd in de sportieve 350Z. De uitrusting van de Murano is zeer compleet, het rijgedrag staat op limousineniveau en de kwaliteit en afwerking zijn onberispelijk. Verder zorgt de 3,5-liter V6-benzinemotor, die in de basis gelijk is aan die van de 350Z, voor geweldige prestaties. Dan is er natuurlijk nog de X-TRAIL, die in het compactere SUV-segment opvalt door zijn sportieve uiterlijk en zijn handzame formaat.â

Alle modellen staan van 7 tot en met 10 april bij de Nissan-dealers. Alles staat in het teken van deze autoâs, de accessoires en de service die Nissan biedt aan de 4x4-rijders. Let op: zondag 10 april zijn niet alle Nissan dealers geopend.