FNV

Zeker 150 bedrijven in metalektro gaan vrijdag in staking

Werknemers in zeker 150 metalektrobedrijven leggen vrijdag het werk neer om een gezonde cao af te dwingen. De actiebereidheid is groot. FNV Bondgenoten heeft woensdagmiddag de onderhandelingen met de werkgeversorganisatie FME-CWM over een nieuwe cao voor de 160 duizend werknemers in de grootmetaal afgebroken.

Vrijdag houdt de vakbond een aantal grotere manifestaties voor de stakende werknemers.

Rotterdam, Maasgebouw, Van Zandvlietplein 1 (naast De Kuip), vanaf 7:00 uur verzamelen hier stakers uit de regio Zuid-Holland, West-Brabant en Zeeland. Vanaf 9:00 uur programma met onder andere sprekers Agnes Jongerius, de vice-voorzitter van de FNV, en Hans van der Windt, de cao-onderhandelaar van FNV Bondgenoten in de metalektro.

Hengelo, Het Wapen van Hengelo, Berfloweg 1, Hengelo(ov). Vanaf 6:30 uur verzamelen hier stakers van onder andere Eaton Holec, Siemens Hengelo en andere metalektrobedrijven in de regio Twente. De voorzitter vanHenk van der Kolk spreekt rond 9:30 uur.

Eindhoven, Sporthal De Haagdijk, Meerkollaan 6, Eindhoven. Vanaf 7:00 uur verzamelen hier stakers van onder andere DAFTtrucks, Ahrend, Steelweld en andere bedrijven uit de regio Brabant. Om 9:30 uur spreekt Jan Berghuis, tweede onderhandelaar metalektro van FNV Bondgenoten.

In het hele land zijn verder vele plaatsen waar actievoerders zich registeren. Informatie hierover verschijnt hier zo snel mogelijk.