Gemeente Ede

Nummer 59 / Ede, 1 april 2005

Loco-burgemeester W.J. Dekker reikt Koninklijke Onderscheiding uit bij brandweer
G. de Rooij in Ederveen lid in Orde van Oranje-Nassau

De heer Gert de Rooij, sectiecommandant van de vrijwillige brandweer in Ederveen, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgemeester W.J. Dekker heeft hem op vrijdagavond 1 april de versierselen opgespeld die bij deze koninklijke onderscheiding horen. (de toespraak) De uitreiking vond plaats in de brandweerkazerne in Ede tijdens een afscheidsreceptie. De heer De Rooij is als sectie-commandant gestopt omdat hij in maart 55 jaar werd en dat is de leeftijd dat veel brandweerlieden met functioneel leeftijdsontslag gaan.

De heer G. de Rooij heeft zich ruim 22,5 jaar als brandweerman ingezet voor de samenleving in Ederveen. Als geboren en getogen Edenaar kwam hij op 1 september 1982 bij de vrijwillige brandweer Ederveen, een van de secties van de gemeentelijke brandweer Ede. Hij behaalde achtereenvolgens de brandweerdiplomas Brandwacht 2e en 1e klas, hoofdbrandwacht, onderbrandmeester, brandmeester en het certificaat Opvang Emotionele ervaringen. Sinds 1 november 2000 is de heer De Rooij sectiecommandant in de rang van brandmeester. Het brandweerkorps Ederveen telt 17 brandweerlieden en nam in 2001 een nieuwe brandweerkazerne in gebruik.

Naast zijn hoofdberoep als service-medewerker bij de Nederlandse Spoorwegen en als sectiecommandant brandweer is de heer De Rooij sinds 1998 voorzitter van het Oranje Comité Ederveen.

Laatste wijziging: 01-04-2005