D66

Landelijk Bestuur stelt onderzoek naar nieuwe leden in

In een vergadering van het Landelijk Bestuur van D66 ter voorbereiding op het partijcongres van zaterdag 2 april, is besloten om alle aanmeldingen van nieuwe leden van na woensdag 30 maart 2005 te onderzoeken, alvorens hen toe te laten als lid en te voorzien van stemrecht.

Aanleiding hiervoor is de extreme stijging van het aantal aanmeldingen vanaf dat moment. Dit geeft grond tot het vermoeden, dat er gehoor is gegeven aan de verschillende oproepen via de media en internet om met onzuivere bedoelingen stemrecht te verwerven om hiermee het congres te beïnvloeden. Het bestuur betreurt ten zeerste, dat hiermee diegenen die om zuivere redenen lid willen worden, benadeeld zijn. Het bestuur ziet geen andere mogelijkheid dan gebruik te maken van het hiertoe strekkende artikel in het huishoudelijk reglement dat stelt: het Landelijk Bestuur kan, indien de redelijkheid en de billijkheid dat eisen, alvorens te besluiten tot toelating van een lid of een groep leden, een onderzoek (doen) instellen.

Het bestuur zal conform het reglement de betrokkenen hiervan onverwijld op de hoogte brengen. Gedurende dit onderzoek worden geen nadere mededelingen gedaan.

Landelijk Bestuur D66

31-3-2005 23:21


D66 heeft voor de diverse politieke lichamen op landelijk niveau verschillende voorlichters in dienst.

Journalisten kunnen hier de contactgegevens en taakverdeling van onze voorlichters vinden. Zie het origineel