FNV

Akkoord over cao boekhandel en kantoorvakhandel

In de sector boekhandel en kantoorvakhandel is een principeakkoord gesloten over een nieuwe cao. Vakbondsbestuurder Gerben Hardeveld legt het met een positief advies voor aan de betrokken leden die tot 10 april schriftelijk kunnen stemmen.
Het akkoord is vlak voor 1 april gesloten. Dat is van betekenis omdat op die datum de nawerking van de oude cao eigenlijk ophield. "In dat geval hadden we geen cao meer gehad", legt Hardeveld uit. "Voor de detailhandel ben ik ook tevreden met de inhoud. Voor het eerst hebben we afspraken kunnen maken over reiskosten en kinderopvang."

De looptijd van de cao is van 1 april 2004 tot en met 31 december 2005. In juli krijgen de werknemers en loonsverhoging van een half procent en in december nog één van 0,75 procent.

Voor de ombouw van de pensioenregeling is het wachten op afspraken die in de hele detailhandel worden gemaakt. Daarom is in deze cao afgesproken geld te reserveren, zodat het straks mogelijk kan blijven op je 62ste uit te treden.

De sector krijgt een heel nieuw cao-boekje dat eigentijds is en helder geschreven. "Maar", benadrukt Hardeveld, "we zullen er goed op toezien dat verworven rechten daarbij niet verdwijnen."

De cao geldt voor de vele (kleinere) familieboekhandels, maar ook voor officecenters. Grote ketens, zoals Bruna, vallen niet onder deze cao.

De leden van FNV Bondgenoten kunnen het pamflet met de uitleg over het principeakkoord en het stemformulier hieronder ophalen. Attachments:
pamflet Boekhandel.doc