Stadsdeel Zeeburg

Persbericht 29-03-'05: Meldpunt Schoolkeuze van start

65% van de autochtone kinderen uit de Indische Buurt gaat in een andere buurt op school. Dit terwijl in het algemeen de meeste ouders hun kinderen het liefste naar school laten gaan in hun buurt. De reden die hiervoor wordt aangedragen, is het feit dat het overgrote deel van de scholen in Zeeburg overwegend wit dan wel zwart is.

Stadsdeel Zeeburg onderstreept het belang dat kinderen in hun eigen buurt naar school gaan. In samenwerking met de schoolbesturen stelt het stadsdeel een Meldpunt Schoolkeuze voor Zeeburg in.

Het meldpunt heeft het doel om autochtone ouders, die overwegen hun kinderen op een zwarte school aan te melden of allochtone ouders, die overwegen hun kinderen op een witte school in Zeeburg te plaatsen, in contact te brengen met ouders die voor dezelfde keuze staan. Het stadsdeel heeft hierin een coördinerende taak. Het gaat hierbij om ouders die hun kind nieuw willen aanmelden bij een school, en niet om ouders waarvan het kind al op school zit en die in contact wil komen met andere ouders op de school.

Het meldpunt Schoolkeuze draait van april tot en met september 2005 als een proef. Na evaluatie in de laatste maanden van het jaar wordt besloten of en zo, ja in hoeverre het meldpunt voortgezet zal worden.

Klik hier voor het Meldpunt Schoolkeuze