Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NATIONALE VOORLEESWEDSTRIJD 2005

Wie worden de voorleeskampioenen van Amsterdam ?

Op zaterdag 26 maart organiseert de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Prinsengracht 587) voor de 12e keer de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De voorleeswinnaars van 49 basisscholen uit heel Amsterdam hebben in februari in 5 voorrondes gestreden om een plaats in deze kwartfinale. Zaterdag 26 maart mogen de 10 beste voorlezers uit deze voorrondes voor het voetlicht treden in de Openbare Bibliotheek Prinsengracht 587 en lezen zij een fragment voor uit een door hun gekozen kinderboek. Het publiek bestaat uit klasgenoten, vriendjes, (groot-)ouders en leerkrachten. De voorlezers zijn afkomstig uit de groepen zeven en acht van de basisschool. De presentatie is dit jaar in handen van Peter Kleijn.

De jury in Amsterdam bestaat uit deskundigen op het terrein van voorlezen en/of kindercultuur; Marijke van Mil - vertelster
Marije van der Hoeven - fotograaf/auteur
Femke de Boer - voormalig projectmedewerker (oa de voorleeswedstrijd ) ProBiblio, organisatie voor bibliotheken in Noord- en Zuid Holland

Er worden deze zaterdag twee winnaars gekozen die als Voorleeskampioenen van Amsterdam door gaan naar de provinciale ronde die plaats vindt op woensdag 20 april a.s. in Het Zaantheater in Zaandam. De provinciale winnaar gaat namens Noord-Holland door naar de landelijke finale op 25 mei 2005 in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.