Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 25-03-2005

Ongeval op de N391
EMMEN/NIEUW WEERDINGE - Een 47-jarige vrouw uit Emmen is donderdagmiddag op de verkeerde weghelft terechtgekomen. Haar auto botste frontaal tegen een vrachtwagen. De vrouw reed over de N391, de weg van Emmen naar Ter Apel, in de richting van Ter Apel. Zij negeerde de doorgetrokken streep en haalde de voor haar rijdende auto in. Bij deze inhaalmanoeuvre kwam zij op de weghelft van haar tegenligger terecht. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De 38-jarige passagier, eveneens afkomstig uit Emmen, die bij de vrouw in de auto zat raakte gewond. Hij werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De politie heeft de N391 van de rotonde Pottendijk tot de rotonde Emmerweg enige uren afgesloten voor onderzoek.

De politie houdt toezicht
HOOGEVEEN De politie heeft gecontroleerd tijdens de markt in Hoogeveen. Op de Hoofdstraat geldt een fietsverbod op bepaalde uren. Zevenentwintig fietsers hielden zich niet aan het verbod, zij kregen een bekeuring. Ook werden in de omgeving van het centrum gecontroleerd. Er werden elf bekeuringen uitgeschreven onder andere voor het niet dragen van de autogordel, bellen door automobilisten zonder handsfree set, niet in het bezit zijn van een geldig bromfietscertificaat. (bps 05-124639)

WACHTUM De politie heeft gecontroleerd bij de Oosterhesselerweg. Deze weg is in verband met werkzaamheden tijdelijk gesloten. Alleen aanwonenden en (brom)fietsers mogen er langs. In korte tijd werden zeven bestuurders bekeurd, zij hielden zich niet aan de gesloten verklaring. (bps 05-124646)

Politie onderzoekt inbraak auto
ECHTEN De politie is op zoek naar getuigen. Donderdagmiddag rond vier uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Ruinerweg (in het bos bij Echten). Een echtpaar uit Hoogeveen ging daar een wandeling maken. Uit de auto werd een tas gehaald met daarin autopapieren en bankpassen. De Hoogeveners hebben onder andere gesproken met een echtpaar dat op een bankje zat, ook zijn zij ingehaald door een quad (vierwiel trike).Op het tijdstip van de inbraak, stonden meerdere autos op de parkeerplaats. Graag wil de politie in contact komen via 0900-8844 met mensen die mogelijk iets gezien hebben.(bps 05-124640)

Hennepkwekerij opgerold
ASSEN De politie heeft donderdagavond een hennepkwekerij opgerold aan de Mr. P.J. Troelstralaan. In de woningen werden zon 60 planten aangetroffen. De planten zijn in beslaggenomen. Drie mannen, 19 en 20 jaar uit Amsterdam en 18 jaar Assen, zijn aangehouden. Geen van hen was bewoner van het pand. Essent onderzoekt of er illegaal stroom is afgetapt. (bps 05-124736)

Rijden onder invloed
HOOGEVEEN De politie heeft een 33-jarige man uit Nieuw Amsterdam aangehouden. De man reed donderdagavond zonder licht met zijn bromfiets over de Curiestraat. In eerste instantie negeerde de man het stopteken. De politie heeft de man daarop aangehouden, ook werd een blaasproef afgenomen. De ademanalyse leverde een resultaat van 585 µg/l (1,3 promille) op. De man kreeg een bekeuring voor het rijden zonder licht, het negeren van een stopteken. Ook kreeg de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.( bps 05-124715)

EMMEN Een 16-jarige jongeman uit Odoorn kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag een bekeuring voor het rijden zonder helm, een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal voor rijden met drank op. De jongeman reed met zijn brommer over de Hoofdstraat en viel op omdat hij geen helm droeg. De ademanalyse gaf een duidelijke uitslag: 515µg/l (ongeveer 1,2 promille), dus te veel alcohol.(bps 05-124763)

VALTHERMOND De politie heeft een 28-jarige inwoner van Tweede Exloërmond aangehouden. De man moet zich bij de politierechter verantwoorden voor zijn rijgedrag. De man reed donderdagavond net na twaalf uur s nachts met zeer hoge snelheid over de Odoornerweg richting Kleindijk en werd gezien door surveillerende politiemedewerkers. Zij zijn de man daarop gevolgd. Bij de rotonde ging de man in de richting van Valthermond, daarbij kwam zijn auto op de linkerrijbaan, daar reed op dat moment ook een tegemoetkomende automobilist. Op de Dreef stopte de bestuurder zijn auto. Uit de blaasproef bleek dat de man te veel gedronken had (395µg/l = 0,9 promille). Na overleg met justitie is besloten om het rijbewijs van de man in te vorderen. (bps 05-124754)

Geen vaarbewijs= boete
NIEUW AMSTERDAM De politie heeft een 27-jarige man uit Erica een bekeuring gegeven. De man voer donderdagmiddag over het Dommerskanaal met een speedboot. De man had geen klein vaarbewijs.(bps 05-124564)

Snelheidmaniak gepakt
PESSE De politie heeft donderdagmiddag tegen drie uur een 29-jarige man uit Enschede betrapt op het overschrijden van de maximumsnelheid. De man reed over de snelweg A28, waar je maximaal 120 km/u mag rijden. De man reed, na correctie een snelheid van 173 km/u. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De man had nog ruim 400,- aan boetes open staan voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Een proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps 05-124628)

Inbraak in supermarkt
DALEN In een supermarkt aan de Waag is vrijdagmorgen tegen kwart over vijf ingebroken. Bij de inbraak werd een rode auto gezien. De auto is weggereden in de richting N34. Bij controle bleek dat er rookwaren ontvreemd waren uit de winkel. (Exacte aantallen zijn nog niet bekend) De politie stelt een onderzoek in. (bps 05-124768)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot dinsdag 08.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.