FloraHolland


Januari Februari Maart

---

Topdrukte Pasen op FloraHolland vestiging Eelde

EELDE (persbericht 25 mrt. 2005) - De grote aanvoer in de aanloop naar Pasen heeft ervoor gezorgd dat FloraHolland vestiging Eelde in de week voor Pasen een omzet heeft gerealiseerd van bijna een miljoen euro. In de week voor Pasen steeg de aanvoer van tuinplanten met maar liefst 32,5 procent ten opzichte van vorig jaar, terwijl de middenprijs 0,02 hoger lag dan afgelopen jaar.

Met name het violenseizoen is explosief losgebarsten. De aanvoer steeg met 35 procent terwijl de middenprijs met 0,05 toenam en hierdoor uitkwam op 0,26.
Dat FloraHolland vestiging Eelde uitgerekend in de week voor Pasen is gestart met vroegveilen, blijkt een positief rendement op te leveren. Door tuinplanten voor snijbloemen en kamerplanten te veilen, zijn meer kopers in staat deze producten aan te schaffen. Het vroegveilen heeft dan ook zeker bijgedragen aan het behaalde omzetrecord. Het vroegveilen loopt door tot en met Pinksteren.

Ook de snijbloemen en kamerplanten kende in de week voor Pasen een grotere aanvoer. Met name het mooie weer en de teeltplanning van kwekers hebben hier aan bijgedragen. In de weken 10 en 11 bedroeg de gemiddelde klokprijs van snijbloemen 0,162. De aanvoer van snijbloemen nam voor de klokken van FloraHolland vestiging Eelde in week 11 toe met 30 procent en de aanvoer van kamerplanten met ruim 32 procent ten opzichte van de week voor Pasen in 2004.

Met name gele bloemen zijn voor Pasen het meest in trek. Vooral gele tulpen, rozen, Solidago en freesia deden het dit jaar goed. De prijzen voor tulpen liggen boven de gemiddelde prijs in dezelfde periode van vorig jaar, terwijl de aanvoer aanzienlijk meer was.

Het Cash & Carry-centrum voor boomkwekerijproducten van vestiging Eelde, Groen Groep Eelde, heeft in de week voor Pasen ook opvallend veel bezoek gehad van hoveniers en tuincentra. Een explosie in de tuinplantenaanvoer was ook daar te merken. Met name visueel aantrekkelijke producten vonden gretig aftrek.


---