AutoRai

Kia Nederland breidt salesteam verder uit

(25-3-2005)
In maart zijn Dinand Disbergen, Michael Potters, Bertrik Tempelman en Wigbert van der Vlugt begonnen als zonemanagers bij Kia Nederland B.V. Kia investeert daarmee in kwaliteit, die een verdere groei van Kia op de Nederlandse markt mogelijk moet maken.
Al geruime tijd werkzaam als zonemanager bij Kia Nederland is Jan Willem Ensing. Met de komst van Dinand Disbergen (28), Micheal Potters (34), Bertrik Tempelman (27) en Wigbert van der Vlugt (30) beschikt Kia Nederland inmiddels over vijf zonemanagers.

In hun nieuwe functie als zonemanager wordt Van der Vlugt verantwoordelijk voor de Kia verkoop in rayon Noordwest Nederland, Tempelman in Midden Nederland, Disbergen in Zuidoost Nederland en Potters in Zuidwest Nederland. Ensing blijft voor de Kia verkoop in rayon Noordoost Nederland verantwoordelijk. Het salesteam zorgt voor het begeleiden van dealers op verkoop- en marketinggebied.

Ook alle nieuwe leden van het team zijn door de wol geverfde automotive specialisten die reeds veel ervaring hebben opgedaan in diverse commerciële functies. Van der Vlugt was geruime tijd werkzaam bij Renault Financial Services en Renault Nederland. Tempelman werkte voorheen bij Mazda importeur Auto Palace
â de Binckhorst. Disbergen deed werkervaring op bij een dealerschap van MG Rover. Potters vervulde diverse commerciële functies bij Abfin (Lease en Financiering), Greenib Car en Motorhuis.

Voor de aansturing van de buitendienst is Arie van Vliet in zijn functie als Manager Field Operations verantwoordelijk. âHet ambitieuze maar haalbare doel van Kia om in 2005 tot de top tien van best verkochte merken in Nederland te behoren, brengt logischerwijs met zich mee dat we over een professionele buitendienst moeten beschikkenâ, aldus Van Vliet.
Van Vliet is dan ook zeer content met de uitbreiding van het Salesteam: âEen top tien positie komt natuurlijk niet zomaar aangewaaid, daarvoor zul je moeten investeren in kwaliteit!â.