Gemeente Hardenberg

Maart 2005 - Feestelijke start Kotermeerstal-Oost

Feestelijke start Kotermeerstal-Oost

Donderdag 24 maart 2005

Vanmiddag is het bouwrijp maken van de eerste fase van de woonlocatie Kotermeerstal-Oost op feestelijke wijze van start gegaan. De Overijsselse gedeputeerde Theo Rietkerk zette, onder toeziend oog van de Hardenbergse wethouder Douwe Prinsse, de eerste schop in de grond. Hij gaf daarmee het officiële startsein voor de werkzaamheden.

De woonlocatie Kotermeerstal-Oost is aan de oostkant van Dedemsvaart gepland, aansluitend aan de bestaande woonwijk Kotermeerstal. Het gaat om de bouw van circa 370 woningen. Het woningaanbod in verschillende prijs- en kwaliteitsklassen is afgestemd op de jongste gegevens uit het gemeentelijk woningmarktonderzoek en het woonplan. Aan de zuidzijde van het woonplan wordt aansluitend op de recreatieplas Kotermeerstal door de gemeente een park aangelegd. Het park dient als uitloopgebied voor de nieuwe woonwijk, als uitbreiding van het naastgelegen recreatiegebied en als uitbreiding van natuur en landschap. Om de ontsluiting van de wijk mogelijk te maken wordt een nieuwe weg en een brug aangelegd.

Het plan Kotermeerstal-Oost is door de provincie Overijssel aangemerkt als pilot-plan voor versnelde woningbouw. De gemeente Hardenberg werkt bij het project samen met de Grond-Exploitatiemaatschappij Kotermeerstal-Oost (GEKO).