Gemeente Bladel


Stemmen voor referendum door personen die in het buitenland wonen

Op woensdag 1 juni 2005 wordt in ons land het referendum gehouden over het verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa. Aan dit referendum kunnen ook kiesgerechtigde Nederlanders deelnemen die in het buitenland wonen. Degene die van deze mogelijkheid gebruik wil maken moet zich als kiezer laten registreren bij burgemeester en wethouders van de gemeente 's-Gravenhage door middel van het registratieformulier D 3-1. Dit formulier is gratis verkrijgbaar bij elke gemeente in Nederland. Het formulier kunt u ook downloaden via www.ukomttochook.nl

Degene die zich al als kiezer bij de gemeente 's-Gravenhage heeft gemeld krijgt het formulier voor het referendum automatisch toegezonden. Hebt u zich bij de laatst gehouden Tweede Kamerverkiezing op 22 januari 2003 niet als kiezer laten registreren dan bent u uit het kiezersbestand verwijderd. Dit betekent dat u zich opnieuw moet laten registreren voor het referendum. Het registratieverzoek om te stemmen bij het referendum moet uiterlijk 19 april 2005 zijn ontvangen bij de gemeente 's-Gravenhage. Hierin moet worden aangegeven of u per brief, bij volmacht, of in een stembureau naar keuze in Nederland wilt stemmen. Van de gemeente 's-Gravenhage ontvangt u daarna alle gegevens.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de gemeente 's-Gravenhage, Projectbureau Verkiezingen, Postbus 12620, 2500 DL Den Haag, tel. nr. 070-3534400 of 3537063. U kunt ook contact opnemen met een medewerker van de Centrale Balie van het gemeentehuis in Bladel, tel. 0497-361636.

---