Gemeente Roermond

Conflict gemeente Roermond en Stichting Ruimte bijgelegd

Namens de Stichting Ruimte ondertekend de heer Fortuin het convenant

Wethouder Imkamp ondertekend het convenant

Wethouder Van Rey plaatst zijn handtekening

De gemeente Roermond en de Stichting Ruimte kunnen weer door één deur. Sinds januari was de relatie dusdanig verslechterd dat de gemeente besloot niet meer in gesprek te willen met de Stichting.

Op initiatief van de voorzitter van de commissie voor Economische Zaken, de heer Breugelmans, hebben er diverse gesprekken plaatsgevonden. Vervolgens hebben wethouder Van Rey (monumentenzorg) en de voorzitter van de Stichting Ruimte, de heer Fortuin, bilateraal overleg gepleegd. Ze hebben gesproken over het gezamenlijke belang voor een goed monumentenbeleid.

Zowel de gemeente als de Stichting Ruimte is van mening dat een goede samenwerking nodig is ten behoeve van de vele monumenten die Roermond rijk is. Ieder heeft hierin zijn eigen taak en rol. Afgesproken is dat het werkoverleg tussen de gemeente en de stichting met onmiddellijke ingang wordt hervat.

Om conflicten in de toekomst te vermijden is op donderdag 24 maart 2005 een convenant tussen de gemeente Roermond en Stichting Ruimte ondertekend. In het convenant wordt afgesproken dat bij problemen er op bestuurlijk niveau direct overleg zal plaatsvinden.

Publicatiedatum: 24.03.2005 Bijgewerkt: 24.03.2005