KNHS


KNHS benoemt nieuwe commissies Eventing en Voltige 24/3/2005

ERMELO - Het Federatiebestuur heeft op 14 maart jl. de leden voor de nieuwe commissies Eventing en Voltige benoemd. Hiermee zijn de voormalige Discipline- en Topsportcommissies komen te vervallen. Belangrijkste argument hiervoor is de overlap van taken tussen deze commissies.

Een onafhankelijke Evaluatiecommissie heeft in 2004 de bestuurlijke structuur van de KNHS geëvalueerd. De ledenraad heeft aan de hand van het eindrapport van deze commissie zes kernbesluiten geformuleerd. Het samenvoegen van de Topsport- en Disciplinecommissies Eventing, Endurance en Voltige is de uitvoering van één daarvan. De nieuwe commissies houden zich vooral bezig met het verbeteren van de sport door reglementswijzigingen voor te stellen en het Federatiebestuur te adviseren. Beide commissies hebben ook een sectie Topsport waar onder andere de selectie en uitzending van de nationale teams wordt besproken. De commissies bestaat uit de volgende personen:

Eventing commissie

1. Voorzitter : Gerhard Schoonhagen, Enschede
2. Topsportvertegenwoordiger : Roeli Bril, Warnsveld
3. Afgevaardigde belangenvereniging 1 : Adriaan Smeulders, Someren
4. Parcoursbouwer : Wim Denneboom, Bathmen

5. Wedstrijdorganisator : Wim Grens, Gouda

6. TA/jurylid : Piet Aarts, Tilburg

7. Afgevaardigde belangenvereniging 2 : Merel Schurink, Voorthuizen

Gerhard Schoonhagen is geen onbekende in de eventingsport. Hij was vijf jaar lang voorzitter van de Military Boekelo. Onder zijn voorzitterschap werden destijds de Engelse paarden ingevlogen op vliegveld Twente toen het zo hard waaide dat transport over water onverantwoord was. Schoonhagen was ook tien jaar voorzitter van LR Lonneker en bestuurslid van ponyclub "De 5 Marken" uit Oldenzaal. In het dagelijks leven is de hij werkzaam in de textielbranche. Met een eigen productiebedrijf in Duitsland houdt hij zich voornamelijk bezig met de verkoop. Van de overige leden zijn de heren Aarts, Grens, Denneboom en Bril actief geweest in de Disciplinecommissie Eventing. Adriaan Smeulders en Merel Schurink zitten als afgevaardigden van de belangenvereniging Eventing in de Eventing commissie.

Voltige commissie

1. Voorzitter : Christa Heering, Achterveld
2. Topsportvertegenwoordiger : Ruud Jacobs, Volendam
3. Afgevaardigde belangenvereniging 1 : Nog niet ingevuld
4. Longeur : Sandra Jansen, Ede

5. Wedstrijdorganisator : Cathrin Kiela, Vlagtwedde
6. Nat/int. jurylid : Heddy Boelsma, Barneveld
7. Afgevaardigde belangenvereniging 2 : Elsbeth Rekker, Pijacker Commissievoorzitter Christa Heerink is bij Voltige Vereniging Groenendaal actief in het begeleiden van de jongere kinderen in de voltigesport. Zij heeft vorig jaar de cursus aspirant voltigeleider gevolgd en is momenteel bezig met de cursus voltigeleider. Met het kaderteam van VV Groenendaal is zij vaak op zowel nationale als internationale wedstrijden aanwezig. Ook bezoekt zij alle kadertrainingen. Van de overige leden is Cathrin Kiela actief geweest binnen de Disciplinecommissie Voltige. Heddy Boelsma maakte voorheen deel uit van de Topsportcommissie Voltige. Ruus Jacobs en Sandra Jansen zijn naar aanleiding van een voordracht benoemd als lid voor de Voltige commissie. Elsbeth Rekker is door de KNHS Voltigevereniging afgevaardigd als lid voor de Voltige commissie.

Endurance commissie
De benoeming van de leden van de Commissie Endurance laat nog even op zich wachten, er wordt nog gewerkt aan de invulling van de commissie.