Gemeente Breda

Breda gaat leerlingenvervoer Europees aanbesteden

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het leerlingenvervoer en het zwem- en gymnastiekvervoer Europees aan te besteden. Het huidige contract met de vervoersmaatschappij Connexxion loopt per 1 augustus 2006 af. Het bureau International Tender Services uit Raalte begeleidt de gemeente bij de Europese aanbestedingsprocedure

Breda is verplicht de Europese aanbestedingsprocedure te volgen, omdat met het leerlingenvervoer veel geld gemoeid is. Daarnaast is het contract van de gemeente met de huidige vervoersmaatschappij Connexxion inmiddels twee maal verlengd en opnieuw verlengen is juridisch niet mogelijk. Ook moet de gemeente na een aantal jaren andere vervoersmaatschappijen in de gelegenheid te stellen om de Bredase vervoerswerkzaamheden te verrichten. Hiervoor gelden Europese regels die Breda moet volgen.

GeĂŻnteresseerde vervoersbedrijven kunnen een offerte uitbrengen. Het bedrijf dat de beste offerte indient en de beste kwaliteit levert, ontvangt de opdracht.

In de periode tot en met het einde van het schooljaar 2005 / 2006 wijzigt er voor de leerlingen niets. Tot die tijd blijft Connexxion het leerlingenvervoer verzorgen en de firma Muys Scaldis het groot busvervoer, waaronder het zwem- en gymnastiekvervoer.

Connexxion verzorgt het leerlingenvervoer en het zwem- en gymnastiekvervoer sinds 1 augustus 2001 naar tevredenheid. Dagelijks vervoert Connexxion 1.100 leerlingen van en naar scholen voor speciaal (basis)onderwijs, wekelijks 2.500 leerlingen van en naar zwembaden en
1.600 leerlingen van en naar gymnastiekaccommodaties. De scholen en ouders van de kinderen waar het om gaat, zijn tijdig op de hoogte gesteld.

Breda, 24 maart 2005

Noot van de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. Delgijer, dienst Sociale Zaken, Arbeidsmarktbeleid en Welzijn (SAW) van de gemeente Breda, telefoon (076) 529 91 36 of met de afdeling voorlichting van de dienst SAW, telefoon (076) 529 46 81.