GroenLinks

Herman Meijer herkozen tot partijvoorzitter

19 maart 2005

Op het GroenLinks congres in het Nieuwe Luxortheater in Rotterdam is Herman Meijer herkozen tot partijvoorzitter. Hij kreeg 348 stemmen, zijn tegenkandidate Nevin Ozütok 184. Zij werd verkozen tot vice-voorzitter en tot secretaris publiciteit.

Het congres koos ook de overige leden van het Dagelijks Bestuur: Saskia Borgers, Martijn Dadema, Hans Van Egdom en Ingrid Visseren-Hamakers.
In het Algemeen Bestuur zijn de volgende kandidaten gekozen: Selçuk Akinci, Arno Bonte, Riza Diktas, Stefan Falke, Henrike Karreman, Geert Ritsema, Jan Schaake, Niels Spierings en Hans Wijering.

Tijdens haar congresspeech stelde Femke Halsema de hysterie van politici als Verhagen, Van Aartsen en Wilders aan de kaak. Ze riep Ayaan Hirsi Ali op zich aan te sluiten bij het vrouwenappèl van GroenLinks: 'Samen kunnen we echt iets betekenen voor moslimvrouwen.'Ze pleitte ook voor een gezamenlijke campagnestart met de PvdA en de SP voor de gemeenteraadsverkiezingen. De speech is te lezen op www.groenlinks.nl.

Verder heeft het congres een visie over migratie aangenomen en is besloten dat er een nieuwe interne verkiezingsprocedure komt, waarbij de lijsttrekkker voortaan per ledenreferendum wordt gekozen.