Utrecht stad, 12.45 uur

Utrecht 19-03-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Politie zoekt getuigen openlijke geweldpleging

UTRECHT De politie is nog op zoek naar getuigen van een openlijke geweldpleging, dat zich vrijdag rond 15.00 uur heeft afgespeeld ter hoogte van het 5 mei-plein.

Door enkele jongeren werd toen een ruit van een tram vernield. De tram kwam vanaf Nieuwegein en stopte bij het 5 mei-plein. Na de vernieling, waardoor een man en een vrouw onder de glassplinters kwamen en lichte verwondingen opliepen, stapte een groep in de tram. Een inzittende van de tram belde vervolgens de politie, waarna op het Stationsplein vier jongens en een meisje van 14 en 15 jaar (allen uit Utrecht) zijn aangehouden.

De politie is nog op zoek naar getuigen van dit voorval en met name de man die onder de glassplinters kwam.

Meisje overlijdt aan verwondingen

UTRECHT Een 4-jarig meisje is enkele dagen na een ongeval overleden aan haar verwondingen. Het meisje stak afgelopen zondag rond 18.20 uur plotseling de Spaaklaan over. Zij werd aangereden door een 26-jarige automobilist uit Werkhoven. Door de klap liep het meisje onder meer hersenletsel op. De verwondingen waren dermate ernstig dat zij hieraan is overleden.

Vrouw steekt bezoeker met mes

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg is vrijdag rond 21.45 uur een 29-jarige Utrechter met een mes in zijn rug gestoken. De man had met iemand in de woning een afspraak. Hij belde aan en ging de woning binnen. Een vrouw, die ook in de woning verbleef, zag ineens een voor haar vreemde man. Zij voelde zich bedreigd, pakte een mes en stak hem in de rug. Het slachtoffer verliet hierop gewond de woning.

De gealarmeerde agenten hielden vervolgens de vrouw, een 28-jarige Utrechtse, in de woning aan. Het slachtoffer kwam even later weer bij de woning. Door agenten werd vervolgens een ambulance opgeroepen. De gewonde man is vervolgens voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Na behandeling kon het slachtoffer weer naar huis.

Alcohol in het verkeer

UTRECHT- Een 35-jarige Utrechter is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij na het veroorzaken van een aanrijding was doorgereden. Een getuige van de aanrijding had het kenteken genoteerd en toen de politie de bewuste auto op de Marnixlaan zag staan, kon de bestuurder om 03.15 uur worden aangehouden. De man bleek echter zeer onvast te been en agenten roken alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 870 ugl. (tot 235 ugl. is toegestaan). De man kreeg een rijverbod van 10 uur, zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

De politie heeft rond 04.30 uur een 36-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden omdat hij teveel alcohol had gebruikt en betrokken was bij een aanrijding op het 24 Oktoberplein. De uitslag van de ademanalyse was 520 ugl. Deze automobilist kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Onder invloed

UTRECHT Een 28-jarige automobilist uit Utrecht is zaterdag rond 0.45 uur aangehouden omdat hij auto reed onder invloed van drugs. Een getuige had de politie gebeld omdat het verkeersgedrag van de bestuurder opviel. Agenten hebben terplekke de man gecontroleerd en roken een sterke cannabislucht. De man verklaarde een jointje gerookt te hebben. Agenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau waar een bloedtest is afgenomen. De uitslag van deze bloedtest is nog niet bekend.