CDA

18-03-05
Balkenende: PvdA wisselt steeds van standpunt

Minister-president Balkenende heeft in het nieuwe ledentijdschrift CDA.nl -Het tijdschrift forse kritiek op de PvdA. 'Een tafeltenniswedstrijd is soms makkelijker te volgen dan de wisselingen in standpunt van de PvdA.'

Eerst was de kritiek dat ons beleid slecht was en dat het volstrekt geen resultaat zou hebben. Sterker nog: wij zouden de economie om zeep helpen. Nu duidelijk wordt dat onze maatregelen wel helpen en de resultaten misschien zelfs beter zijn dan verwacht is het volgens de PvdA weer niet goed omdat het beleid te forse resultaten heeft. Het is natuurlijk makkelijk scoren op die manier, maar het is geen consistente redenering.

De premier maant de PvdA ook tot terughoudendheid met voorstellen geld uit te geven. Een grote klus die wij nog hebben als kabinet is die van de hervorming van het zorgstelsel en de bijbehorende zorgtoeslag. Om daar voldoende geld voor te hebben, zeg ik nu, ook tegen de PvdA: rustig aan met al die plannen om het geld dat wij nu hebben al weer uit te gaan geven. Het interview met minister-president Balkenende staat in de eerste uitgave van het nieuwe ledentijdschrift CDA.nl.

Voor de titel CDA.nl is gekozen, onder andere om de samenhang tussen ledentijdschrift en publiekssite aan te geven. Met het nieuwe ledentijdschrift wil het CDA zijn boodschap op een toegankelijke en eigentijdse wijze communiceren naar leden en kiezers. Het tijdschrift belicht niet alleen politieke maar ook meer maatschappelijke en culturele onderwerpen. Het gaat in op actuele themas en op de persoonlijke overtuigingen van partijleden.

Het preekt daarbij niet alleen voor eigen parochie, maar laat ook vertegenwoordigers van andere partijen en stromingen aan het woord. Zo gaat VVD-minister Hogervorst in deze uitgave in op de no-claimregeling en het nieuwe zorgstelsel.

Dialoog
Met CDA.nl wil het CDA het debat binnen de partij versterken. Artikelen kunnen aanleiding geven tot discussie, op bijvoorbeeld het forum van CDA.nl (de website), en over de besproken onderwerpen kan op www.cda.nl/tijdschrift meer informatie worden gevonden.

Jubileum
Het nieuwe ledentijdschrift valt samen met het 25-jarig jubileum van het CDA. Debatavonden en een omvangrijk ledenonderzoek toonden aan dat er inmiddels behoefte was ontstaan aan een nieuwe vorm van communiceren. Onder het motto vaste waarden, eigentijdse normen voert de partij daartoe een aantal veranderingen door, waarvan het nieuwe ledentijdschrift er een is. Eerder verscheen er al een nieuwe digitale nieuwsbrief met informatie uit de partij, het parlement, het kabinet en Europa.