ChristenUnie


Gebedslijst maart 2005 Vrijdag 18 Maart 2005 - 17:00

Zijt Gij het, die komen zou of, hebben wij een ander te verwachten? En Jezus antwoordde en zei tot hen: Gaat heen en boodschapt Johannes wat gij hoort en ziet: blinden worden ziende en lammen wandelen, melaatsen worden gereinigd en doven horen en doden worden opgewekt en armen ontvangen het evangelie. En zalig is wie aan Mij geen aanstoot neemt. Matt. 11 : 3 6

Geachte bidders,

Johannes zat in het gevang van Herodes en kon niet wachten op de openbaring van het Koninkrijk van God. De vraag die hij liet stellen was geen uiting van twijfel, maar van ergernis. Hij verwachtte dat Jezus Koninkrijk zich met baanbrekende kracht zou openbaren. Jezus laat overbrengen dat zijn rijk inderdaad openbaar zal worden. Blinden zien, lammen lopen, doden worden levend, armen ontvangen het evangelie. Jezus rijk openbaart zich. Niet door kracht of geweld. Jezus vraagt aan Johannes zich niet te ergeren. Gods plan staat vast, het openbaart zich alleen soms anders dan wij denken, bidden en hopen. Geduld, Johannes. Kijk, de contouren van Mijn rijk zijn zichtbaar.

U kunt danken voor:

* de goed verlopen actiedag Warmlopen voor de raad. Zon 400 mensen waren aanwezig om samen na te denken over de lokale verkiezingen van maart 2006. Er was een geweldige sfeer en enthousiasme.
* het congres van ChristenUnie raads- en statenleden. In een 2-daagse conferentie stond men stil bij de veranderingen die er komen in de gezondheidszorg, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

* de mogelijkheden die we in ons land hebben om uit te komen voor de Naam van onze God.

U kunt bidden voor:

* de zwakken in de samenleving, zoals: ouderen, gehandicapten, verslaafden, zieken, ongeboren kinderen, vrouwen die het slachtoffer zijn van handelaars en pooiers, en vele anderen die lijden aan het leven.

* de kinderen. Het thema van de kinderboekenweek (Magie) toont weer aan welke gevaren hen bedreigen. Bidt voor hen. Bidt om wijsheid voor hun ouders en onderwijzers. Meer informatie beschikbaar via Vereniging Bijbel en Onderwijs.

* onze regering.

* onze samenleving. Er is veel onrust en ontevredenheid. Links tot rechts worden plannen gepresenteerd om onze samenleving veiliger en leefbaarder te maken, vrij van extremisme en geweld en andere gevaren. Ondertussen trekken we ons (nog steeds) terug achter de voordeur.

* voorbereidingen voor het unie- en ledencongres van 9 april as. Volgende onderwerpen staan op de agenda:


1. De rol van religie in de politiek
2. Het einde van de verzorgingsstaat.
3. De Europese grondwet.

4. Landbouw: schaalvergroting of landschap.

Bidt dat er een goede discussies zullen zijn. Aanmelding mogelijk via www.christenunie.nl

Hartelijk dank voor uw betrokkenheid.

Met vriendelijke groet,

Klaas Quist
Coördinator gebed

---