DSM


Innovaties opnieuw exclusief beschikbaar voor Nederlandse topsporters

Speciale materialen en voedingsingrediënten voor internationale toppositie

DSM stelt opnieuw zijn materialen- en ingrediëntenkennis exclusief beschikbaar voor de Nederlandse topsporters. Door een nog betere samenwerking met NOC*NSF streven beide partijen naar betere prestaties tijdens de Spelen. Zowel Turijn als Beijing stelt de Nederlandse topsporters voor specifieke uitdagingen, zoals smog en hoge luchtvochtigheid. Vandaag ondertekenen DSM en NOC*NSF daartoe een nieuw contract in Amsterdam. DSM was tot en met Athene 2004 al één van de Partners in Sport van de sportkoepel. Na een uitgebreide oriëntatieronde besloot de multinational om opnieuw het sponsorship van het Nationaal Olympisch Comité aan te gaan voor een periode van vier jaar. Daarmee is DSM de vierde van de beoogde zes Partners in Sport van NOC*NSF.


"De Olympische sporten bieden een perfect platform om de kracht van onze onderneming te laten zien, namelijk de ontwikkeling van speciale voedingsingrediënten en speciale materialen. Deze vier jaar gaan we ook weer innovatieve technologieën uitsluitend voor Nederlandse atleten beschikbaar maken. Alleen hopen we nog meer dan voorheen onze innovatieve toepassingen in samenwerking met de coaches en topsporters van NOC*NSF te ontwikkelen. In samenwerking met de nieuwe technisch directeur Charles van Commenée van NOC*NSF gaan we behoeften inventariseren en bekijken welke technologieën we daarvoor kunnen inzetten", aldus Jan Dopper, lid van de Raad van Bestuur van DSM en onder andere verantwoordelijk voor innovatie en sponsoring binnen de onderneming. Tijdens de presentatie van het nieuwe partnerschap suggereerde Dopper dat een probioticum van DSM, LAFTI®, wellicht een rol kan spelen in verbeterde weerstand en prestaties van de Nederlandse atleten, evenals de speciale plastics die DSM nu voor onder andere de vliegtuigindustrie maakt.

NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra verwelkomt de vierde 'Partner in Sport' met veel enthousiasme. "Hoewel DSM een oude bekende is, gaat het hier toch ook om een nieuwe partner waarmee we op een andere, meer op innovatie gerichte basis verder gaan. We zullen nauwer samenwerken, nog beter inspelen op de vragen die leven bij atleten en onze technische staf. Ik ben reuze blij dat we DSM aan boord hebben omdat het bedrijf met zijn innovaties de Nederlandse topsport internationaal een sterkere positie kan geven", aldus de voormalig zwemkampioene.

Tussen 2000 en 2004 was DSM al Partner in Sport van NOC*NSF. In die periode ontpopte DSM zich als hofleverancier van innovatieve materialen en voedingsmiddelen voor de Nederlandse Olympische sporters. Tijdens de Olympische Spelen in Athene roeiden de Nederlandse équipes in speciale kleding die hen tegen de hitte beschermde en maakten honderden Nederlandse atleten gebruik van de speciale hersteller PeptoPro®Sports. Het nieuwe contract bouwt voort op deze ervaringen. DSM zal de sportkoepel in de komende vier jaar niet alleen met technologische kennis maar ook met een substantieel geldbedrag ondersteunen.

DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de life science industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 24.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen op alle continenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.