Gemeente Vlieland

ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvraag om vergunning is ingekomen:
reguliere bouwvergunning

·De heer E. Langeloo, voor het verbouwen van de woning op het perceel Dorpsstraat 104 (ingekomen 14 maart 2005);
Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening: mevrouw B. Verheij
Bouw- en woningtoezicht: mevrouw N. Platvoet
telefoon: 0562-452719.

verleende vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunningen hebben verleend:
sloopvergunning

·Rijkswaterstaat Noord Nederland, voor het slopen van asbesthoudende plafonds in het meetverblijf op het perceel (bij) Havenweg 23 (verzonden 16 maart 2005);
reguliere bouwvergunning 1^e fase

·Fietsverhuur Jan van Vlieland, voor het vergroten en vernieuwen van een bedrijfsloods op het perceel Korenmansweg 9-11 (verzonden 17 maart 2005);

·Bagagevervoer Wietze de Boer, voor het vergroten van een bedrijfsloods op het perceel Korenmansweg 12 (verzonden 17 maart 2005).
reguliere bouwvergunning

·Rederij Doeksen B.V., voor de vervangende nieuwbouw van een voetgangersbrug, t.b.v. de nieuwe veerboot, op het perceel Havenweg 8 (verzonden 14 maart 2005).
Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de datum van verzending bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen. Postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland
Informatie bij: mevr. B. Verheij, tel. 0562-452719

thema-bijeenkomst vrijwilligersbeleid voor verenigingen Wat heeft een sportvereniging een vrijwilliger te bieden. Op deze vraag wil 'Wad in beweging' graag een antwoord geven tijdens een themabijeenkomst voor de besturen van de sportverenigingen. Op Vlieland is met ingang van januari het breedtesportproject 'Wad in Beweging' van start gegaan. Het project heeft drie speerpunten. Eén daarvan is verenigingondersteuning. Deze ondersteuning vindt onder meer plaats door stimulering van het vrijwilligersbeleid. Ter voorbereiding van het project is een verenigingsenquête gehouden. Uit de resultaten van de enquête is gekomen dat er behoefte is aan ondersteuning van vrijwilligers. In overleg met de werkgroep 'Wad in Beweging' Vlieland is besloten een thema-bijeenkomst vrijwilligersbeleid te organiseren.

Inhoud thema-bijeenkomst Vrijwilligersbeleid
De drijvende kracht achter elke sportvereniging zijn de vrijwilligers. Zonder deze goedwillende mensen kan een vereniging niet bestaan. De laatste jaren kampen steeds meer verenigingen met een tekort aan vrijwilligers. Vooral het vinden van deskundig en bestuurlijk kader is een groot probleem. Hoe ga je als vereniging nu om met vrijwilligers en wat moet je als vereniging doen om vrijwilligers te werven en te behouden? Al deze vragen worden door docent
Ronald den Heijer op de thema bijeenkomst Vrijwilligersbeleid behandeld.

Bestuursleden van sportverenigingen zijn van harte welkom op de thema-bijeenkomst vrijwilligersbeleid. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 13 april 2005 van 19.30 tot 22.00 uur in de kantine van sportcomplex Flidunen. Aan deze avond zijn voor u geen kosten verbonden, u kunt dus gratis deelnemen.
Als u interesse heeft kunt u zich tot woensdag
6 april 2005 opgeven bij Hilde Dijk projectmedewerkster van "Wad in Beweging" of bij de ambtenaar sportzaken van de gemeente Vlieland, Peter Jan Tijdeman (0562-452712 of ) . U kunt dit telefonisch doen of via de mail.
Voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen over de thema-bijeenkomst of andere onderdelen van het breedtesportproject kunt u altijd contact opnemen met de projectmedewerkster van 'Wad in Beweging',
Hilde Dijk (tel. 058-2677932 / 06-46437679
E-mail:

openingstijden gemeente
Wegens Goede Vrijdag en het paasweekeinde zijn op vrijdag 25 maart en maandag 28 maart zowel het gemeentehuis als gemeentewerken gesloten

wijziging ophaaldag bedrijfsafval
In verband met Goede Vrijdag wordt het bedrijfsafval niet opgehaald op vrijdag 25 maart, maar aanstaande donderdag 24 maart.

bevolkingsonderzoek baarmoeder-halskanker
Elk jaar wordt in Nederland bij ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld.
Baarmoederhalskanker komt voor bij vrouwen van alle leeftijden, maar het meest bij vrouwen van 30 t/m 60 jaar. Daarom wordt voor vrouwen van deze leeftijdsgroep het bevolkingsonderzoek georganiseerd. Wie worden er uitgenodigd?
Alle vrouwen van 30 t/m 60 jaar ontvangen eenmaal in de vijf jaar een uitnodiging van GGD Fryslân voor deelname aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Dit onderzoek is van belang om baarmoederhalskanker in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. Vroege ontdekking vergroot de kans op genezing aanzienlijk. De persoonsgegevens voor de uitnodiging zijn afkomstig van de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Zodra een vrouw zich inschrijft in een gemeente, worden de persoonsgegevens in deze administratie opgenomen. GGD Fryslân heeft toestemming om deze gegevens te gebruiken voor de uitnodiging.
Onderzoek
Het onderzoek gebeurt door middel van het zogenaamde uitstrijkje. Dit wordt gemaakt door uw huisarts of de assistente. De uitslag van het uitstrijkje is een momentopname. Het is geen garantie dat alles tot het volgende uitstrijkje in orde zal blijven. Ga daarom altijd naar uw huisarts als u tussendoor klachten krijgt.
Het laten maken van een uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is voor alle uitgenodigde vrouwen gratis. U moet dan wel het laboratoriumformulier, dat u is toegezonden, meenemen naar uw huisarts.
Planning
De komende weken (21 maart t/m 29 april 2005) krijgen vrouwen geboren in 1955 een brief van GGD Fryslân, waarin zij worden uitgenodigd mee te doen aan het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Ontvangt u deze weken géén uitnodiging, dan kunt u contact opnemen met onderstaand telefoonnummer. In de afgelopen maanden (januari/februari) hebben vrouwen geboren in 1950 en 1970 een brief ontvangen om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Hebt u daar nog geen gehoor aan gegeven, dan kunt u alsnog naar uw huisarts gaan om een uitstrijkje te laten maken in het kader van het bevolkingsonderzoek. Neemt u dan wel de uitnodigingsbrief mee. Als u deze brief niet meer hebt, kunt u contact opnemen met onderstaand telefoonnummer. Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de informatielijn bevolkingsonderzoek van GGD Fryslân: 058-233 43 64 (werkdagen van 9.00
-10.00 uur)
Zie ook de website van GGD Fryslân:

Jaarvergadering Volksonderwijs
Volksonderwijs Vlieland nodigt u uit voor het bijwonen van de jaarvergadering op woensdag 23 maart 2005 in Hotel Rispens, aanvang 20.00 uur.

te huur aangeboden
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende gemeentelijke huurwoning voor verhuur wordt aangeboden: Gangboord 8

type woning: eindwoning
bouwjaar: 1980
Indeling:

begane grond; woonkamer met open keuken 39,8 m2 toilet
berging 10,5 m2
tuin 102,2m2

eerste verdieping: slaapkamer 1 12,8m2
slaapkamer 2 8,7 m2
slaapkamer 3 6,7 m2
douche 3,7 m2
zolder 13,2 m2

huurprijs per maand: ca. 508,00

Een ieder die belangstelling heeft voor (doorstroming naar) deze woning, en staat ingeschreven in de Centrale Registratie van Woningzoekenden, kan zich voor deze woning inschrijven door middel van een formulier dat verkrijgbaar is aan de balie van het gemeentehuis, of te downloaden via de internetpagina van de gemeente Vlieland, Inschrijven voor deze woning kan tot uiterlijk dinsdag 29 maart 2005 9.00 uur.

Vanwege de feestdagen kunnen formulieren in de brievenbus van het gemeentehuis gedeponeerd worden. Inschrijvingen die na bovenvermeld tijdstip worden ingediend worden niet in behandeling genomen. Na beëindiging van de inschrijftermijn wordt door de adviescommissie woningtoewijzing een advies opgesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland. Het college wijst de woning vervolgens toe. Degene aan wie de woning wordt toegewezen wordt hieromtrent telefonisch ingelicht. De overige mensen die zich hebben inschreven voor de woning en hem niet hebben toegewezen gekregen krijgen hierover zo spoedig mogelijk bericht.

Stimuleringsregeling kaderopleidingen "Wad in Beweging" Het project "Wad in Beweging" wil het sportaanbod op de eilanden versterken. Een belangrijk onderdeel hiervan is zorgen voor voldoende kader binnen een sportvereniging om sporters te trainen en te begeleiden. Omdat het belangrijk is om geschoold kader binnen de verenigingen aan het werk te hebben, heeft "Wad in Beweging" een stimuleringsregeling opgesteld. Trainer, coach, begeleider of scheidsrechterzijn bij bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd? Lijkt het u leuk om dit te gaan doen of bent u al actief in het verenigingsleven, maar heeft u nog niet de papieren? Dan kunt u een cursus of opleiding volgen. U kunt dan denken aan een cursus sportief wandelen of een opleiding voor jeugdtrainer, galm scholing, aerobics, etc. Wat houdt die stimuleringsregeling kaderopleidingen in? Als u van plan bent om een cursus cq. opleiding te volgen en u rondt dit met succes af, dan kunt u, mits er aan de gestelde voorwaarden / criteria is voldaan, 75% van de totaal gemaakte kosten terug ontvangen van "Wad in Beweging". Het maximum bedrag dat "Wad in Beweging" vergoed is 300,-. Dit wordt uitgekeerd zolang de begroting het toelaat. Wilt u een sporttechnische opleiding gaan volgen of heeft u interesse dan kunt u voor de voorwaarden/criteria, het aanvraagformulier en andere vragen terecht bij Hilde Dijk projectmedewerkster van "Wad in Beweging" of ambtenaar sportzaken Peter Jan Tijdeman.

Ambtenaar sportzaken Peter Jan Tijdeman
Tel: 0562-452712
E-mail:

Projectmedewerkster Hilde Dijk
Tel: 058-267793 / 06-46 437679
E-mail: h.dijk@sport-frl.nl

Met sportieve groet
"Wad in Beweging"

status verhuur woning Lutinelaan 22
In een vorige editie van "Uit het Kastje" werd de woning Lutinelaan 22 ter verhuur aangeboden.
Echter, tussen de woningen Lutinelaan 20 en 22 bestaat een geluidsoverlastprobleem. Het college van burgemeester en wethouders acht het niet wenselijk om de woning in de huidige staat opnieuw te verhuren en heeft derhalve besloten de toewijzing van deze woning op te schorten.
Zodra duidelijk is welke maatregelen noodzakelijk zijn en op welke termijn het probleem opgeheven zal zijn, zal de woning opnieuw ter verhuur worden aangeboden in "Uit het Kastje".
Degenen die hadden ingeschreven op deze woning hebben inmiddels bericht gehad.

afwezigheid Ruimtelijke Ordening
Op woensdag 23 maart en donderdag 24 maart 2005 is er geen medewerker Ruimtelijke Ordening op het gemeentehuis aanwezig zijn. Voor dringende vragen kunt u contact op te nemen met de heer
H. Nieuwenhuis, telnr. 0562-45271.

controle politie
De komende periode zal de poltie op Vlieland gaan controleren op de naleving van verkeersregels door weggebruikers. In het bijzonder op het dragen van de autogordel. Bij constatering van het niet dragen van de autogordel zal verbaliserend worden opgetreden. U bent dus gewaarschuwd.
Politie Vlieland

agenda raadsvergadering maandag
21 maart 2005
Agenda van de raadsvergadering van de gemeenteraad van Vlieland op maandag 21 maart 2005 (aanvang 20.00 uur).


1.Opening en vaststellen agenda.

2.Mededelingen.

3.Vragenuurtje.

4.Spreekrecht burgers.

5.Vaststellen notulen raadsvergadering 7 februari 2005.
6.Ingekomen stukken.

7.Vervaardigen definitief technisch ontwerp projectplan jachthaven/bedrijventerrein.

8.Convenant Werelderfgoed.

9.Rondvraag.

10.Sluiting.

Alle onderliggende stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis. Indien u gebruik wenst te maken van het spreekrecht dient u zich daartoe uiterlijk een kwartier voor aanvang van de vergadering te wenden tot de griffier (R. Lanting 0562-452729).