EVD

Seminar Zakendoen in Turkije, 18 maart 2005

---

Turkije is in beweging. De Turkse regering werkt hard aan politieke en economische hervormingen. Vorig jaar heeft de EU besloten dat Turkije in oktober 2005 kan beginnen me tonderhandelingenoverdetoetreding. De ervaring met andere kandidaat-lidstaten wijst uit dat de handel hierdoor verder zal toenemen.
De afgelopen jaren zit de export van Nederland naar Turkije duidelijk in de lift. Deze steeg van 1,6 miljard euro in 2002 naar 1,9 miljard euro in 2003, en in de periode januari-oktober 2004 was de export al opgelopen tot ruim 2 miljard euro. De Turkse economie groeit op dit moment sterk, in 2004 zo'n 5 tot 6 procent. In deze opkomende markt van 70 miljoen consumenten is behoefte aan een breed scala van producten, zoals machines en machineonderdelen voor de sterk verouderde industrie en chemische producten. Maar ook andere sectoren als tuinbouw en energie bieden veel kansen. Het seminar op 18 maart 2005 biedt u de gelegenheid om te onderzoeken welke mogelijkheden er voor úw bedrijf zijn op de Turkse markt.

Individuele gesprekken
Van 14 tot en met 17 maart 2005 vinden op diverse locaties in het land ook spreekdagen plaats over zakendoen in Turkije. Kijk voor meer informatie op:
www.internationaalondernemen.nl/spreekdagen/turkije.asp

Graag nodigen wij u uit om aan het seminar deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Vermelding op de deelnemerslijst kan alleen gegarandeerd worden als u zich voor 14 maart 2005 aanmeldt.

Locatie en parkeren
Kamer van Koophandel Oost-Brabant
Kennedylaan 2
Eindhoven
(zie routebeschrijving)
Uitsluitend voor mindervaliden zijn er parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage van de Kamer van Koophandel. Deze kunt u telefonisch reserveren. Andere bezoekers kunnen (betaald) parkeren in parkeergarage Kennedyplein aan de overkant van Fellenoord.

Kosten
De kosten voor deelname aan het seminar bedragen 75. Na het seminar ontvangt u een factuur.

Annulering
Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst. De EVD is niet aansprakelijk voor gevolgschade indien deze activiteit niet doorgaat.

Meer informatie

* Over het Seminar

+ EVD
Anita Jainandan
Telefoon: (070) 778 84 14
E-mail: jainandan@evd.nl


* Over Turkije

+ www.evd.nl/turkije

+ Online publicatie

+ Of neem contact op met de regio-informatiemanager:

Turkije Annetta Smit (070) 778 8956


* Sectorpagina's

+ www.evd.nl/agro

+ www.evd.nl/chemie

+ www.evd.nl/energiewater

+ www.evd.nl/machines

Seminar