Politie Groningen

Persberichten vrijdag 18 maart 2005

Provincie Groningen 18-03-2005 -

Groningen: lastige jongens opgepakt
De politie pakte donderdagnacht drie jongens op voor belediging en het niet voldoen aan een politiebevel op de Grote Markt. De jongens maakten deel uit van een groep die uit een horecagelegenheid aan de Grote Markt werd gezet vanwege overmatig drankgebruik. Er werd verhaal gehaald bij een portier waarna de politie het gesprek probeerde aan te gaan vonden twee jongens, 22 jaar uit Muntendam en 19 jaar uit Sappemeer het nodig beledigingen te uiten tegen de agenten. Zij werden aangehouden. Een 20-jarige jongen uit Noordbroek voldeed niet aan het bevel zich te verwijderen en werd eveneens aangehouden. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: oproep getuigen fietsdiefstal Vismarkt
De politie is op zoek naar getuigen van een fietsdiefstal die donderdag omstreeks 17.00 uur plaatsvond nabij de Douwe Egberts winkel aan de Vismarkt. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie een 38-jarige veelpleger aanhouden op verdenking van het wegnemen van de fiets. Voor de afwikkeling van het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen die de diefstal hebben zien plaatsvinden. Een van de getuigen is een blanke vrouw van ongeveer 50 jaar, lengte 165 cm, stevig postuur en kort donkergrijs haar. Haar vriendin was een blanke vrouw van ongeveer 40 jaar, lengte 175 cm, slank postuur en kort donkerbruin haar. De vrouwen worden verzocht contact op te nemen met de basiseenheid Centrum via 0900 8844 (lokaal tarief). Ook eventuele andere getuigen worden verzocht dit te doen.

Groningen: gedupeerde ziet eigen fiets
Een 24-jarige Stadjer waarschuwde donderdagmiddag de politie toen hij in de Herestraat een 20-jarige man uit Groningen met zijn vorige week gestolen fiets zag lopen. De verdachte verklaarde tegenover de politie dat hij de fiets voor weinig geld op straat had gekocht. Hij werd aangehouden voor heling en de fiets gaat retour naar de gedupeerde.

Groningen: verkeerscontroles
Met de lasergun werd donderdag op de Zernikelaan gecontroleerd op snelheid. 14 personen werden beboet voor het overschrijden van de limiet van 50 km per uur. Hoogste snelheid bedroeg 82 km per uur. Op de ringwegen werd ook gecontroleerd met de lasergun en daar werden vijf proces-verbalen op gemaakt. Een 44-jarige automobilist uit Sappemeer moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met 105 km per uur over de Europaweg reed waar een maximum geldt van 50 km per uur. Verder werden er zes radardetectoren in beslag genomen bij automobilisten.

Groningen: radarsnelheidscontroles
De politie heeft donderdag op diverse locaties radarsnelheidscontroles gehouden. Hoendiep: donderdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 275, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Weg der Verenigde Naties: donderdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 541, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 137 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.
Rijksweg: donderdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 1040, aantal overtredingen: 103, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Plataanlaan: donderdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 1110, aantal overtredingen: 66, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.