Gemeente Geldrop-Mierlo



15 maart 2005

WIJZIGING AFVALINZAMELING MIERLO

Momenteel wordt het huishoudelijk afval in Mierlo opgehaald door de firma Van Gansewinkel. In de week van 4 april zal dit echter worden overgenomen door afvalinzameldienst CURE. CURE heeft een ander inzamelsysteem, waardoor het afval efficiënter kan worden ingezameld. Dit betekent wel, dat de chips in de groene en grijze container moeten worden vervangen.

Alle huishoudens in Mierlo krijgen een brief, waarin onder meer staat vermeld wanneer de chips in de grijze en groene afvalcontainer worden vervangen. Het is erg belangrijk dat de afvalcontainers (behalve de Biocom) op deze dag vóór 08.00 uur voor het huis aan de straat worden gezet en dat ze pas weer naar binnen worden gehaald als er nieuwe chips in de containers zijn geplaatst. CURE plakt een duidelijk zichtbare sticker aan de zijde van het handvat van de container, zodat het controleerbaar is dat de chips zijn vervangen.

WIJZIGEN OPHAALDAGEN
Met ingang van week 14 (4 april) verandert tevens de ophaaldag van huisvuil.
De nieuwe ophaaldagen zijn:

- grijze container: iedere dinsdag (vanaf 5 april)
- groene container: iedere vrijdag (vanaf 8 april) Let op: op vrijdag 1 april wordt er in de kern Mierlo geen afval opgehaald. Op vrijdag 25 maart kunnen de grijze en de groene container voor het laatst tegelijk worden aangeboden.

MEER INFORMATIE
Voor vragen kunt u contact opnemen met CURE, telefoon 040-2574585 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 09.00 -13.00 uur en van 14.00-16.00 uur).

15 maart 2005

INFORMATIEMARKT 50+
Komt u ook?

De Verankeringsgroep Ouderenproof Geldrop organiseert op vrijdag 1 april een informatiemarkt voor 50-plussers. Van 10.00 uur tot 17.00 uur krijgt u informatie over mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis te blijven wonen. De informatiemarkt wordt gehouden in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael, Molenstraat 23 in Geldrop. De toegang is gratis.

In 2004 heeft de Verankeringsgroep Ouderenproof Geldrop een enquête gehouden met als titel Is uw woning ouderenproof?. Als u de enquête heeft ingevuld, heeft u inmiddels een woonverbeteradvies ontvangen. Dit advies geeft aan op welke onderdelen en in welke ruimten van uw huis kleine aanpassingen mogelijk zijn, waardoor de veiligheid en het wooncomfort worden verhoogd. Heeft u al enkele aanpassingen verricht? Wilt u wel wat verbeteren maar weet u niet precies hoe u hiermee moet beginnen? Misschien heeft u de enquête niet ingevuld, maar bent u toch benieuwd wat voor mogelijkheden er zijn om langer zelfstandig in uw woning te blijven wonen? Kom dan op vrijdag 1 april aanstaande naar de Infobeurs 50+!

INFORMATIESTANDS
Op de beurs zijn 40 verschillende organisaties aanwezig. U kunt er kennismaken met de nieuwste vorm van zorgalarmering, aangepaste vervoersmiddelen, bedden, stoelen en hulpmiddelen bij het lezen en horen. U krijgt er informatie over hoe u van huis uit uw financiële zaken kunt regelen, waar u gratis alle mogelijke informatie kunt halen en hulp kunt krijgen bij het aanvragen van voorzieningen. Tevens zal voorlichting gegeven worden over medicijngebruik, belangenbehartiging, scholing en recreatie en hoe u anderen kunt helpen en anderen u kunnen helpen. Ook kunt u zich laten informeren over hoe u de veiligheid in en rondom uw huis kunt verbeteren en welke regelingen en producten er zijn om uw woning aan te passen.

15 maart 2005

VERGADERING COMMISSIES RUIMTELIJKE ONTWIKKELING EN OPENBARE WERKEN

De commissies RO en OW komen op woensdag 16 maart aanstaande bijeen in een extra vergadering. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael, Molenstraat 23 in Geldrop. U bent van harte welkom.

Op de agenda staan de volgende punten:


1. Opening en mededelingen


2. Spreekrecht burgers


3. Bespreking standpuntbepaling gemeente Trajectnota BOSE/MER


4. Rondvraag


5. Sluiting

15 maart 2005

24 MAART EXTRA RAADSVERGADERING
Onder voorbehoud

Op donderdag 24 maart aanstaande vindt er, onder voorbehoud, een extra raadsvergadering plaats. Het enige agendapunt dat wordt behandeld is de standpuntbepaling van de gemeente over de Trajectnota BOSE/MER. De vergadering wordt gehouden in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael in Geldrop en begint om 20 .00uur.

15 maart 2005

INFORMATIEAVOND INRICHTING PARK MAISON ST. CYR
23 maart

Op woensdag 23 maart aanstaande wordt er een informatieavond gehouden over de groenvoorziening van het park St. Cyr, dat bestaat uit het voormalige park St. Cyr en de groenzone tussen de J. van Spilbergenstraat en de W. van Ruijsbroekstraat. Tijdens de avond, die zal worden voorgezeten door wethouder W.H.M. Maasakkers, worden de inrichtingsplannen van het park toegelicht. U bent om 20.00 uur van harte welkom in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael, Molenstraat 23 in Geldrop.

Wij verzoeken u, in verband met de organisatie van deze avond, uw komst vooraf door te geven aan de receptie van het gemeentehuis via telefoonnummer 040-2893893.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer N. Gorris van de afdeling Openbare Werken. Hij is te bereiken tijdens kantooruren via telefoonnummer 040-2893733.

15 maart 2005

INFORMATIEAVOND GROENVOORZIENING PARK MAISON ST. CYR 29 maart

Er wordt op dinsdag 29 maart een informatieavond gehouden over de groenvoorziening van het park St. Cyr. U krijgt een toelichting op de inrichtingsplannen van het park en dan met name rondom Maison St. Cyr. De avond wordt voorgezeten door wethouder W.H.M. Maasakkers en begint om 20.00 uur i ndeaulavanMaisonSt.Cyr,WethouderVanden Eijndenstraat 1 in Geldrop.

Wij verzoeken u, in verband met de organisatie van deze avond, uw komst vooraf door te geven aan de receptie van het gemeentehuis via telefoonnummer 040-2893893.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer N. Gorris van de afdeling Openbare Werken. Hij is te bereiken tijdens kantooruren via telefoonnummer 040-2893733.

15 maart 2005

SPEELRUIMTEPLAN GELDROP-MIERLO
Nu van start

In Geldrop-Mierlo zijn er circa 130 kleine en grotere speelplekken of speeltuintjes, met in totaal 400 toestellen voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Om voor al deze speelplekken een afgestemd beleid te kunnen ontwikkelen, wordt nu een speelruimteplan opgesteld.

Elke gemeente is verantwoordelijk voor de openbare buitenruimte. Hierbij hoort ook de ruimte voor speelplekken voor de jeugd. Om deze speelruimte zowel kwantitatief als kwalitatief in kaart te brengen, wordt in de eerste fase van dit nieuwe plan alles opnieuw in kaart gebracht en beschreven. In deze inventarisatiefase kunt u dus medewerkers van de firma Speelplan tegenkomen in de speeltuintjes bij u in de buurt.

OPSTELLEN PLAN
Nadat dit is gebeurd wordt gekeken naar de kwaliteit van de speelplekken en of ze nog aan alle veiligheidseisen voldoen. Tevens wordt naar de leeftijdsopbouw van de wijken gekeken. Kinderen die nu nog in de speeltuin spelen zullen dat over 5 jaar misschien niet meer doen en zijn er dan andere voorzieningen nodig? Met al deze gegevens wordt uiteindelijk een plan opgesteld waarin antwoord wordt gegeven op de vraag: Hoe gaan we in Geldrop-Mierlo de komende 5 tot 10 jaar met deze speelplekken om? In het plan worden ook zaken als onderhoud en vervanging meegenomen.

Het speelplan moet nog voor de zomervakantie aan de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo ter vaststelling worden aangeboden. Daarna kan begonnen worden met de uitvoering ervan.

15 maart 2005

GRONDSANERING RIELSEHEIDEWEG

Maandag 14 maart is gestart met de grondsanering van het terrein tussen Rielseheideweg 1 t/m15 en de Rielseheideweg. De werkzaamheden omvatten het verwijderen van het bosplantsoen en het afvoeren van de grond uit de wal. Hierna wordt schone grond aangebracht die opnieuw wordt ingeplant met bosplantsoen.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden 4 weken duren en gereed komen op 9 april 2005. Tijdens de uitvoering blijven de woningen aan de Rielseheideweg bereikbaar.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer W. van Dijk van de afdeling Openbare Werken. Hij is tijdens kantooruren te bereiken via de telefoonnummer 040 2893791.

15 maart 2005

RANDGEMEENTEN LOSSEN RUIMTENOOD VAN EINDHOVEN OP

Op 9 maart jl. is in Eindhoven het Convenant Regionale Samenwerking Stedelijk Gebied Eindhoven getekend. Het convenant werd getekend door de gemeenten Best, Eindhoven,Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Son en Breugel, Veldhoven, Waalre en de Provincie Noord-Brabant. De onderlinge afspraken die hierin vastliggen, moeten een oplossing bieden voor de ruimtelijke problematiek van Eindhoven en de oostzijde van het stedelijk gebied. Daarnaast hebben de afspraken tot doel om via strategische investeringen te bevorderen dat het stedelijk gebied een hoogwaardig vestigingsklimaat biedt.

Het convenant bevat afspraken op drie verschillende gebieden: Ruimtelijke afspraken:

- De realisatie van 10.000 woningen en 250 hectare bedrijventerrein in de periode 2010-2030, waarvoor in Eindhoven geen ruimte bestaat. (In het Regionaal Structuurplan is vastgelegd waar de woningen gebouwd gaan worden en waar de bedrijventerreinen komen.)
- Het terugdringen van de scheefgroei in de verdeling van goedkope en dure woningen
(In de Regionale Woonvisie zijn afspraken vastgelegd in welke gemeente wat voor soort woningen voor de doelgroepen gebouwd gaan worden.)
- Het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio.
- Het creëren van hoogwaardige voorzieningen.

Bestuurlijke afspraken:

- Inbedding van de samenwerking van de acht gemeenten in het SRE door middel van een Bestuurscommissie.
Instrumentele afspraken:

- Een systeem van financiële sancties om de realisatie van het programma van woningbouw en bedrijventerreinen te bevorderen.
- Een voortzetting van het bestaande Financieringsschap als Financieringsfonds strategische projecten via de Bestuurscommissie.

SLEUTELDOCUMENT
De afspraken moeten een oplossing bieden voor de problematiek in het stedelijk gebied Eindhoven. De onderlinge overeenstemming is van groot belang voor de regio. Enerzijds om een antwoord te bieden op de ruimtelijke problematiek van Eindhoven, anderzijds om een hoogwaardig vestigingsklimaat in de regio te creëren en de centrumgemeenten in de regio te positioneren als (inter-)nationaal concurrerende milieus. De afspraken in het convenant zijn belangrijk voor een duurzaam bestuurlijk evenwicht in de regio, maar vooral om de ontwikkeling van het stedelijk gebied als geheel te bevorderen. Het convenant is een sleuteldocument en vormt de basis in de onderlinge samenwerking op ruimtelijk gebied.