Eemland zuid, 09.45 uur

Utrtecht 12-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Man bedreigt agenten

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 maart bedreigde een man agenten met een mes.

Rond 04.00 uur surveilleerden politieagenten in burger in het Soesterkwartier. Zij zagen dat een man zich verdacht tussen autos ophield en bleven hem volgen. Op een gegeven moment wilden de politiemensen hem aanspreken, om hem naar zijn identiteit te vragen. Toen zij met versnelde pas op de man afliepen, draaide hij zich plotseling om en dreigde met een mes. Toen zij zich bekend maakten als politieagenten liet de verdachte het mes vallen. Hij werd aangehouden.

De verdachte, een 29-jarige man uit Amersfoort, is voor nader verhoor in het politiebureau ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

AMERSFOORT Op vrijdag 11 maart werd een jongen kennelijk zonder enige aanleiding mishandeld.

Rond 16.00 uur fietste een 13-jarige jongen uit Hoogland met een vriendje over de Abraham Blankaartsingel. Op de kruising met de Nederhorst zag hij twee jongemannen met een fiets en één met een bromfiets staan. De bromfietser had kennelijk het idee dat de Hooglander hem aankeek en zei daar iets van. Hij zei dat hij niet keek en fietste door. Het drietal kwam echter achter hem aan. De Hooglander kreeg van één van de jongemannen een trap tegen zijn fiets. Hij stopte en werd vervolgens door dezelfde jongeman in zijn gezicht gestompt, waardoor hij ten val kwam. De verdachten gingen er daarop vandoor.

Eén van de verdachten was een Aziatisch uitziende jongeman van 18 19 jaar, 1.85 1.90 meter en hij droeg een witte jas. Een andere verdachte was een blanke jongeman van dezelfde leeftijd, ongeveer 1.80 meter en droeg ook een witte jas.

Getuigen van deze mishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Poging inbraak

WOUDENBERG In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 maart werd een inbraak voorkomen door een getuige.

Rond 04.00 uur werd een 57-jarige bewoner van de Parklaan wakker van bonkgeluiden. Toen hij uit het raam keek, zag hij dat twee mannen probeerden in te breken bij een winkel. Hij waarschuwde zijn zoon en de politie en tikte op het raam om de inbrekers te verjagen. Dat werkte en de zoon des huizes ging achter de verdachten aan, maar raakte hen kwijt.

Het tweetal had geprobeerd bij een winkel in te breken, maar waren er nog niet in geslaagd zich de toegang tot het pand te verschaffen.