Persberichten 10 maart 2005

's-Hertogenbosch 10-03-2005

AANRIJDING LETSEL

Cuijk - Bij een aanrijding op de Beersebaan te Cuijk op 9 maart 2005 omstreeks 17.45 uur zijn vier personen gewond geraakt. Een 21 jarige bestuurster uit Cuijk botste achter op de auto van een 19 jarige bestuurder uit Nijmegen. Een 19 jarige inzittende uit Nijmegen en een 20 jarige inzittende uit Boxmeer( die bij de bestuurster uit Cuijk in de auto zat) raakten allen gewond.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Ravenstein - Van een 34 jarige automobilist uit Uden is op 9 maart 2005 zijn rijbewijs ingevorderd. De man reed met 142 km. over de Dorpenweg te Ravenstein, waar 80 km. is toegestaan.

Ook van een 20 jarige bestuurster uit België werd het rijbewijs ingevorderd, omdat ze eveneens 142 km. reed.

FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN

Boxmeer - Een 24 en 34 jarige man uit Boxmeer en een 28 jarige man uit Helmond zijn op 9 maart 2005 aangehouden ivm diefstal van een fiets op de Bakelgeertstraat te Boxmeer. Een oplettende getuige had het kenteken van de auto, waarin de mannen de fiets vervoerden genoteerd. Kort hierna konden de mannen op de Steenstraat te Boxmeer worden aangehouden. De fiets lag nog in de auto.

AUTOBRAND

Uden - Op de Strikseweg te Uden begon de auto van een 51 jarige automobilist uit Helmond plotseling te branden. Op dat moment passeerde een brandweerauto uit Bernheze, die de brand bluste.

VERDACHTE POGING DOODSLAG AANGEHOUDEN

Uden - Een 41 jarige man uit Zeeland is op 9 maart 2005 aangehouden ivm poging doodslag op zijn 10 jarige dochter. De man is gescheiden en had zijn 8 jarige zoon en 10 jarige dochter op bezoek. Op een gegeven moment wilde hij de dochter wurgen, doch dit mislukte omdat zijn zoon binnenkwam in de kamer. Hierop kwam de man weer tot bezinning en bracht de kinderen terug naar de moeder in Uden. De dochter is opgenomen in het ziekenhuis. Later op de avond kreeg de man een aanrijding en kon toen worden aangehouden. De man is inverzekering gesteld.

AANRIJDING LETSEL

Schaijk - Bij een aanrijding op de Schutsboomstraat te Schaijk op 10 maart 2005 omstreeks 05.15 uur is een 45 jarige automobilist uit Oss gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De man reed met zijn auto onder een oplegger bestuurd door een 59 jarige automobilist uit Druten, die het rode verkeerslicht negeerde.

VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN

Uden - Een 31 jarige man uit Uden is op 10 maart 2005 aangehouden ivm vernieling van een deur van een woning van zijn ex-vriendin aan het Hoogzoggel te Uden.

WINKELDIEF IS STELSELMATIG DADER

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag een 36-jarige Bosschenaar aangehouden in een bouwmarkt aan de Vogelstraat in zijn woonplaats. De man had gereedschap weggenomen ter waarde van 4.09. De Bosschenaar staat bij de politie bekend als stelselmatige dader. Hij is inverzekeringgesteld en wordt vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch Een 38-jarige Bosschenaar is woensdagmiddag door de politie in de woning van zijn ex-vrouw aangehouden. De man had zijn ex-vrouw die dag mishandeld. De vrouw deed aangifte van huiselijk geweld. De verdachte is inverzekeringgesteld.

BOETES OPEN EN DAGEN ZITTEN

Drunen Bij een controle op de Acacialaan in Drunen heeft de politie woensdagmiddag een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had nog 28 dagen gevangenisstraf open staan en hij moest nog 697.50 aan boetes openstaan. Hij is ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond op het station in s-Hertogenbosch een man aangehouden. De man, die aangaf uit Irak te komen, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig kaartje. Bij controle bleek hij tevens niet over een legitimatiebewijs te beschikken. De man is ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingendienst om zijn identiteit vast te stellen.

BROMFIETSER GEWOND

s-Hertogenbosch Een 16-jarige bromfietser uit s-Hertogenbosch is woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Orthen / Pastoor Schutjesstraat. De bromfietser verleende op de genoemde kruising geen voorrang aan een 26-jarige Bossche automobilist die van rechts kwam. De bromfietser is met een bloedneus overgebracht naar het ziekenhuis.

TASJESROOF

s-Hertogenbosch Een 30-jarige Bossche is in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 00.05 uur bij haar woning in de Koninginnenlaan beroofd van haar tas. De vrouw stond bij haar voordeur toen een onbekende man plotseling de tas uit haar handen trok. De man was ongeveer 30 jaar oud, 1.70 meter lang en hij had een donkere huidskleur.

AANRIJDING LETSEL

Rosmalen - Bij een aanrijding op de Berlicumseweg te Rosmalen op 10 maart 2005 omstreeks 08.30 uur zijn vier auto's betrokken bij een kop-staart botsing. Een 51 jarige automobiliste uit Rosmalen botste achter op de auto van een 44 jarige automobiliste uit Den Bosch en deze botste weer achter op de auto van een 43 jarige vrouwe uit Rosmalen, die licht gewond raakte. Het slachtoffer botste weer op de auto voor haar, bestuurd door een 27 jarige man uit Den Bosch.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Een 43 jarige vrouw uit Schijndel is op 10 maart 2005 aangehouden ivm rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 10.45 uur op de R. van Kessellaan te Den Bosch. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd.

VERDACHTEN VERNIELING POLITIEBUREAU AANGEHOUDEN

Sint Michielsgestel - Twee 17 jarige jongens uit Sint Michielsgestel zijn op 9 maart 2005 aangehouden als verdachten van het gooien van een vuurwerkbom in het politiebureau aan de Hortensiastraat te Sint Michielsgestel.
In de nacht van 31 december 2004 op 01 januari 2005 heeft er een vernieling plaats gevonden aan het politieloket te Sint-Michielsgestel en aan een opvallende politieauto die voor dit loket stond geparkeerd. De verdachten hebben de vernieling aan het politieloket bekend. Een verdachte had ook een buitenspiegel van een opvallende politieauto vernield.

BROMFIETSER GEWOND

Beers - Een 19-jarige bromfietser uit Grave is donderdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Beerseweg/Cranenburghs Hekken. De jongen reed over die weg toen hij links een 46-jarige automobilist uit Beers inhaalde. De automobilist stond stil, maar begon op te trekken toen de bromfietser hem inhaalden. De bromfietser remde en kwam daardoor ten val en gleed tegen de auto van de 46-jarige man aan. Het slachtoffer had een pijnlijke knie.

DIEFSTAL AUTO

Veghel - Vanaf de Vlas en Graan te Veghel is op 10 maart 2005 een rode Mitsubishi, kenteken 03-VZ-XG ontvreemd.

AANTREFFEN HENNEPKWEKERIJ
Oss Woensdagmiddag heeft de politie een 35-jarige man uit Nistelrode aangehouden in verband met het aantreffen van een hennepkwekerij in een garagepand aan de Amelsestraat in Oss. De politie heeft 440 hennepplanten in de kwekerij aangetroffen. De hennep en de apparatuur zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.