CLINICLOWNS

CliniClowns ontvangt donatie van het Jenna Fonds

CliniClowns ontvangt donatie van het Jenna Fonds

Dit is een origineel persbericht.

CliniClowns ontvangt donatie van het Jenna Fonds

Vanwege het aantal teruglopende aanmeldingen heeft het Jenna Fonds besloten zichzelf op te heffen. Het geld dat nog in kas zit wordt ingezet voor een ander goed doel. Gekozen is voor Stichting CliniClowns Nederland, omdat de doelstellingen van beide organisaties grote raakvlakken hebben.

Jenna van Gool was een kleuter toen ze werd getroffen door hersenvliesontsteking. Als gevolg daarvan heeft ze heel lang in het ziekenhuis moeten liggen en een aantal vreselijke ingrepen moeten ondergaan. In die periode heeft het leven van Jenna's ouders alleen gedraaid om hun zieke dochtertje. Door Jenna's ziekte raakte het gezin in grote financiële problemen.

Vrienden van het gezin benaderden in 1999 Reinout Oerlemans, die in die tijd het programma Hartbreak Hotel maakte. Het verhaal van het gezin Van Gool maakte indruk op hem en hij besloot een fonds op te zetten - het Jenna Fonds. Niet alleen voor het gezin van Jenna, maar voor alle gezinnen die in financiële problemen zijn geraakt door de ziekte van hun kind.

Het Jenna Fonds hielp tot 2004 5 gezinnen met het opzetten van schuldregeling. Het doel was dat zij na 3 jaar schuldenvrij waren. Gezinnen die het werkelijk lukte na drie jaar schuldenvrij te zijn ontvingen een bonus. Daarnaast ontvingen 40 gezinnen, gedurende drie jaar, van het Jenna Fonds een maandelijkse bijdrage om rond te komen. Erions Adviesgroep uit Rijswijk verzorgde belangeloos de accountancy van het Jenna Fonds en PLANgroep uit Capelle a/d Ijssel verzorgde, eveneens belangeloos, het secretariaat.

De gift van het Jenna Fonds bij haar opheffing zal ten goede komen aan de ontwikkeling van toekomstige activiteiten van Stichting CliniClowns Nederland.

CliniClowns Nederland biedt afleiding en plezier aan zo veel mogelijk kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap. De CliniClowns laten de kinderen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten ze gewoon weer even kind zijn. Ineens hoeft er niets en kan het alle kanten op, afhankelijk van wat het kind wil en kan. Op dit moment spelen bijna 60 CliniClowns in ruim 100 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Niet alleen in ziekenhuizen vind je kinderen die het moeilijk hebben. Velen van hen worden thuis verpleegd/verzorgd, of verblijven in bijvoorbeeld revalidatie-instellingen en gehandicaptenzorg. Ook deze kinderen wil CliniClowns Nederland graag bereiken.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.CliniClowns.nl

Noot voor de redactie (