Gemeente Soest

Legitimatiebewijs ouderen

Datum: 10/03/2005

Medewerkers van de afdeling Publiekszaken gaan op huisbezoek

Op 1 januari is de uitgebreide Wet op de identificatieplicht in werking getreden. Van de Stichting Zorgcentra Soest is een verzoek binnen gekomen om behulpzaam te zijn bij het aanvragen en uitreiken van identiteitskaarten aan ouderen. Het verzoek is door de afdeling Publiekszaken gehonoreerd. De burgemeester van Soest zal op donderdag 10 maart om 11.30 uur de 1e ID kaart uitreiken aan een bewoonster van Molenschot.

Voor de gemeente is het efficiënt tijdens één "huisbezoek" meerdere aanvragen in ontvangst te nemen en uit te reiken (gemiddeld 30 aanvragen per bezoek).

De initiatiefneemster, mevrouw Van het Reve van Molenschot Soest, is bereid mede namens Groot Engendaal te Soest en de Heyberg te Soesterberg lijsten samen te stellen van bewoners die in aanmerking willen komen voor een legitimatiebewijs.

Met Groot Engendaal, de Amerspoort en de Heyberg te Soesterberg worden nog nadere afspraken gemaakt zodat ook daar medewerkers van de afdeling Publiekszaken naar de bewoners toekomt om ook bij die tehuizen de ID kaarten aan te vragen en later, na 1 week, weer uit te reiken.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer